Annons

Franska slaktare vill skyddas från veganvåld

Franska slaktare vill ha mer stöd från inrikesminister Gerard Collomb, här vid en köttprovning i ett annat sammanhang. Arkivbild.
Franska slaktare vill ha mer stöd från inrikesminister Gerard Collomb, här vid en köttprovning i ett annat sammanhang. Arkivbild. Foto: Jeff Pachoud/Pool Photo via AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Slaktare i Frankrike vill ha mer skydd mot våld och hot. I ett brev till inrikesministern Gerard Collomb skriver de om aktivistiska veganer som "vill tvinga sin livsstil på den enorma majoriteten av folket".

Brevets avsändare är branschorganisationen CFBCT som samlar 18 000 franska egenföretagare.

"Vi räknar med er hjälp och stödet från hela regeringen så att det fysiska, verbala och moraliska våldet slutar så fort som möjligt", skriver dess ordförande Jean-Francois Guilhard.

Man hänvisar till attacker mot flera slakterier och köttbutiker i norra Frankrike i april. I mars väcktes åtal mot en kvinna som skrev på Facebook att det var rättvist när en butikscharkuterist dödades i en terrorattack.

Det köps allt mindre kött i Frankrike, samtidigt som det kampanjas friskt för vegetarisk och vegansk mat, med bland andra skådespelerskan Brigitte Bardot i spetsen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons