Annons

Funktionsnedsatt tvingades sälja sex

Helsingborgs tingsrätt dömer en man till två och ett halvt års fängelse för grovt koppleri. Arkivbild.
Helsingborgs tingsrätt dömer en man till två och ett halvt års fängelse för grovt koppleri. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Två kvinnor i Helsingborg tvingades dagligen att sälja sex under nästan två månaders tid. Nu har en man dömts till två och ett halvt års fängelse för grovt koppleri och samtidigt har tolv män dömts för sexköp, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Den ena kvinnan har autism och lider av schizofreni. Enligt domen från Helsingborgs tingsrätt har hon därmed varit lätt att styra och haft svårt att förstå andra människors intentioner.

Kvinnorna tvingades nästan dagligen att sälja sex, ibland till mellan fem och tio män per dag. Mannen tog hand om alla pengarna, men gav kvinnorna droger. Han döms även för misshandel mot kvinnorna och ringa narkotikabrott, men nekar till allt utom ett fall av narkotikabrott.

Efter att ha fått anonyma tips slog polisen till mot lägenheten där verksamheten pågick och sexköparna kunde ringas in via uppgifter i beslagtagna telefoner och dna-spår i kondomer.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons