Annons

Ghoddos nobbar bud – kvar i Östersund

Saman Ghoddos avgjorde för Östersund mot Hammarby. Och han verkar, som det ser ut, vara tillgänglig att avgöra fler allsvenska matcher i fortsättningen också.
Saman Ghoddos avgjorde för Östersund mot Hammarby. Och han verkar, som det ser ut, vara tillgänglig att avgöra fler allsvenska matcher i fortsättningen också. Foto: Christine Olsson/TT

Östersunds anfallsstjärna Saman Ghoddos ser ut att bli kvar i klubben i ett tag till och lär spela borta mot Malmö FF i helgen.

– Jag är inte den som tänker på pengar just nu, säger 24-åringen.

Under strecket
TT
Publicerad

Den senaste veckan har Östersunds-Posten och Aftonbladet skrivit om att Östersund mottagit anbud i 40-miljonersklassen för anfallaren Saman Ghoddos, nyligen hemkommen från VM-spel med Iran och matchhjälte i 2–1-segern borta mot Hammarby i den allsvenska omstarten.

Efter matchen fick både Ghoddos och ÖFK:s nye tränare Ian Burchnall svara på frågor kring stjärnans framtid.

– Det har kommit några bud. Men det kommer alltid vara mycket rykten och spekulationer. Kindberg (Daniel, Östersunds ordförande) ringer man när det verkligen är något intressant. Just nu tycker jag att det inte riktigt varit intressant, säger Saman Ghoddos inför ett samlat pressuppbåd under måndagskvällen.

Tyska Bundesliga, franska Ligue 1, spanska La Liga och den kinesiska högstaligan spekuleras alla vara möjliga destinationer för Ghoddos innan det svenska transferfönstret stänger den 11 augusti.

– Transferfönstret är fortfarande öppet, det är lång tid kvar, så det är ingen stress från min sida i alla fall, säger Ghoddos, som gjorde tre VM-inhopp i Ryssland.

Han minns turneringen med glädje trots uttåget redan i gruppspelet.

TT: Hur utvecklade VM dig som spelare?

– Jag har fått en extremt stor erfarenhet som jag tar med mig, från träningarna och från matcherna.

Tränaren Ian Burchnall, som gick segrande ur sin allsvenska debut efter att nyligen ha ersatt Graham Potter, tror Ghoddos är med både borta mot Malmö FF på lördag och hemma mot Trelleborg i nästa vecka.

TT: Är han en Östersund-spelare länge till?

– Jag hoppas det. När du har en spelare av den kvaliteten så är det självklart snack, speciellt under ett transferfönster. Men så vitt jag vet så ska han vara redo för Malmö, Trelleborg och vidare efter det. Tills någon säger något annat.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons