Annons

Girouds tankar redan på semifinalen

Frankrike har kritiserats för sega matchinledningar i EM. I kvartsfinalen mot Island lossnade spelet – och det rejält. – Den här gången var vi med redan från början, sade tvåmålsskytten Olivier Giroud efter 5–2-segern.

Under strecket
TT
Publicerad

Efter tröga matchinledningar fick Frankrike till det i kvartsfinalen mot Island. Redan efter 20 minuter hade hemmanationen 2–0 och när första halvleken summerades på Stade de France var ledningen dubbelt så stor.

Det är den starten som anfallaren Olivier Giroud vill se i semifinalen mot Tyskland på torsdag.

– Vi har haft vanan att börja matcherna på ett dåligt sätt men nu ändrade vi på det, och det är något som vi måste se till att behålla, sade han.

Redan i tolfte minuten skickade Giroud in 1–0 och sedan ökade Paul Pogba, Dimitri Payet och Antoine Griezmann på till 4–0 innan den 29-åringen anfallaren, 14 minuter in i andra halveken, nickade in sitt andra mål i matchen till 5–1.

– Det är vår prestation som vi måste ta med oss från den här matchen, sade Giroud och blickade fram mot semifinalen i Marseille.

– Nu måste vi vila och återhämta oss till torsdag, då vi har en stor match mot världsmästarlaget.

– Det kommer att blir en helt annan match. De är världsmästare och de är ofta med bland de fyra sista i stora turneringar. Det kommer att bli tufft men vill ha revansch för vad som hände i VM (0–1 i kvartsfinalen).

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons