Annons

Gisslandrama på buss i Rio – kapare skjuten

En beväpnad polis stoppar trafik från att köra upp på en bro som förbinder Rio de Janeiro med grannstaden Niteroi. På bron utspelade sig ett gisslandrama under tisdagen.
En beväpnad polis stoppar trafik från att köra upp på en bro som förbinder Rio de Janeiro med grannstaden Niteroi. På bron utspelade sig ett gisslandrama under tisdagen. Foto: Leo Correa/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

En beväpnad man har skjutits till döds av polisen sedan han tagit flera personer gisslan på en buss i Rio de Janeiro i Brasilien.

Gisslantagaren gick ombord på bussen på en tungt trafikerad bro som förbinder Rio med grannstaden Niteroi vid halvsextiden på morgonen lokal tid och började hota de andra passagerarna. Han var beväpnad med en pistol, bensin och en elpistol, enligt lokala medier.

Sex passagerare släpptes av bussen men omkring 30 personer togs som gisslan.

Kraftigt beväpnad polis och militären omringade fordonet samtidigt som förhandlingar pågick med gisslantagaren. Omkring fyra timmar senare sköts mannen av polisen. Han dog på platsen, enligt en talesperson för polisen.

Ingen ur gisslan blev skadad.

Det är oklart om mannen framförde några krav eller varför han kapade bussen. Hans identitet har inte avslöjats.

Det är inte första gången en buss kapas i Rio de Janeiro. År 2000 tog en beväpnad man flera personer gisslan på en buss i ett av stadens mer fashionabla områden. Gisslandramat slutade den gången med att kaparen och en person ur gisslan dog.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons