Annons

Trumps advokat Giuliani: Jag är hjälten här

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani säger att han till sist kommer att bli hjälten i skandalen kring Ukrainasamtalet. Arkivbild.
Donald Trumps advokat Rudy Giuliani säger att han till sist kommer att bli hjälten i skandalen kring Ukrainasamtalet. Arkivbild. Foto: Charles Krupa/AP/TT

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani, som hamnat i fokus i visselblåsarskandalen som skakar presidenten, anser sig bli orättvist utpekad.

I själva verket borde han själv hyllas som en hjälte, säger han.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

– Det är en omöjlighet att visselblåsaren är en hjälte och att jag inte är det. Och jag kommer att bli hjälten. Dessa idioter, när det här är över kommer jag att vara hjälten, säger Giuliani, tidigare både borgmästare i New York och presidentaspirant, i en intervju med tidskriften The Atlantic.

I visselblåsarens rapport redogörs det för hur Giuliani knutit band till högt uppsatta ukrainare och personer runt Ukrainas nya president. Amerikanska diplomater uppges ha försökt begränsa skadorna av att presidentens privata advokat kommunicerat med Ukraina vid sidan av USA:s officiella kanaler.

Giuliani har sagt att han i själva verket agerat på utrikesdepartementets begäran, men det är oklart om han genomgått någon säkerhetsprövning.

– Jag agerar inte i egenskap av advokat. Jag agerar i egenskap av någon som har ägnat större delen av sitt liv åt att fixa till statsmakten. Allt jag har gjort borde hyllas, säger Giuliani till The Atlantic.

Rudy Giuliani har under en tid hävdat att Joe Biden vid ett tillfälle såg till att dennes son undkom ett åtal när denne satt i styrelsen för ett ukrainskt oljebolag. Giuliani har dock inte lagt fram några bevis som styrker detta.

Donald Trump bad Ukrainas president att titta närmare på den saken i det uppmärksammade telefonsamtalet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons