Annons

Göteborgs segersvit bruten i toppmötet

Göteborgs Rebecka Blomqvist försöker överlista Kif Örebros målvakt Danielle Rice.
Göteborgs Rebecka Blomqvist försöker överlista Kif Örebros målvakt Danielle Rice. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Chanserna fanns men målen uteblev. Toppmötet i damallsvenskan mellan Göteborg och Kif Örebro blev en mållös historia.

Därmed bröts Göteborgs segersvit på fyra raka vinstmatcher.

Under strecket
TT
Publicerad

Göteborg har gått som tåget i damallsvenskan i fotboll. Laget var serieledare inför hemmamötet mot Kif Örebro och har inte förlorat en match på hela säsongen.

Den smickrande sviten är fortfarande intakt. Däremot bröts lagets segerrad på fyra raka matcher.

På hemmaplan mäktade Göteborg med elva avslut på mål mot seriefyran Örebro. Men bollen, den ville inte in i nät. Danielle Rice höll tätt och räddade bland annat ett farligt läge när skytteligaledaren Rebecka Blomqvist kom fri i den första halvleken.

Hemmalaget fick finna sig i 0–0 och delad poäng.

Faktum är att Örebro var ytterst nära i slutet då Heidi Kollanen kom till avslut. Jennifer Falk räddade men släppte retur. En retur som damp ner framför Örebros Sara Lilja Vidlund. Men Örebrospelaren hann inte göra något av värde då Beata Kollmats förstörde målchansen genom att rensa undan bollen.

På plan för Göteborg fanns Emma Berglund. Mittbacken är ny i klubben efter två år i Paris Saint-Germain och fanns med från start. Men hennes medverkan var av det kortare slaget. Redan i den 16:e minuten tvingades Berglund utgå med en befarad skada. Enligt Göteborgs-Posten rör det sig om en muskelskada i baksida lår som på nytt spökar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons