Annons

Janerik Larsson:Grandet i din broders öga

Obs detta är inte Anders Lindberg
Obs detta är inte Anders Lindberg Foto: Andres Kudacki
Publicerad

Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?

Så formuleras en mycket gammal sanning i Bibeln (Matteus 7:3) i 1917 års bibelöversättning.

Jag slogs av denna visdom när jag läste Anders Lindbergs ledare ”Moderaterna har startat trollfabrik” i Aftonbladet idag.

Annons

Jag har ganska länge både blivit skämd av och ganska imponerad över LOs och den övriga vänsterns massiva grepp om sociala medier.

LO har här verkligen tagit ett grepp om nya medier - och nya aktivister - på ett sätt som knappast ens nu har någon motsvarighet i näringslivets eller Allianspartiernas motsvarande aktiviteter i dessa medier.

LO och Aftonbladet har startat Politism som ofta använder ett mycket rått och hånfullt språk mot politiskt oliktänkande. Aftonbladets Ehsan Fadakar har varit en mästare i denna gren och även äldre vänsterskribenter som Jan Guillou har länge gjort sitt bästa för att förråa debatten.

Nu har Anders Lindberg blivit rysligt upprörd över en moderat twittrare som varit elak mot Annika Strandhäll. När hon försökte skämta togs detta på allvar.

Jag tror säkert att det kan förekomma klumpiga påhopp mot socialdemokratiska statsråd och jag vill på inget sätt applådera detta.

Men innan Anders Lindberg hycklar nästa gång ska han nog ta sig en funderare på Matteus 7:3 och studera vänsterns ”trollfabriker” inklusive de som LO och Aftonbladet finansierar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons