Annons

Gratisbussar till Södertälje efter broskadan

Trafikverket vill underlätta för trafikanterna som ska resa mellan Stockholm och Södertälje nu när bron över E4:an är trasig. Gratisbussar sätts in mellan Skärholmen och Södertälje från och med måndag, då trafiken ökar efter semestrarna.

Under strecket
Publicerad

Buss i stället för kö, föreslår Trafikverket.

Foto: Christine Olsson/TTBild 1 av 1

Buss i stället för kö, föreslår Trafikverket.

Foto: Christine Olsson/TTBild 1 av 1
Buss i stället för kö, föreslår Trafikverket.
Buss i stället för kö, föreslår Trafikverket. Foto: Christine Olsson/TT

Bussarna går var tionde minut under rusningstid för att transportera framför allt dem som ska resa till arbetet i Södertälje. En busslinje startar i Skärholmen, och en annan från Södertälje syd. På eftermiddagen går bussarna tillbaka igen med samma turtäthet.

”Den som tar bilen till Södertälje söderut bör vara förberedd på köer och längre restider. Ett sätt att undvika det här är att låta bilen stå och välja att resa med kollektivtrafiken i stället”, skriver Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Trafikverket meddelar att bussarna kommer att få köra i ett särskilt körfält,som gjorts i ordning som bussfil så att bussarna inte ska hamna i de långa köerna.

Förutom gratisbussarna kommer SL:s pendeltågstrafik mellan Södertälje central och Södertälje syd att utökas.

Gratisbussarna kommer att vara igång fram tills dess bron är lagad igen. Enligt Trafikverkets besked tidigare i veckan ska bron vara färdig i början av september.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons