Annons

Nytt besked: Svenske mannen fortfarande gripen

Ecuadors ambassad i London.
Ecuadors ambassad i London. Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Linnea Järkstig / Omni
Publicerad

Den svenske man som greps i Ecuador med påstådda kopplingar till Wikileaksgrundaren Julian Assange är fortfarande gripen, uppger den svenska konsuln i Ecuador för TV4.

Enligt TV4 ska han ha träffat Assange tolv gånger på ambassaden i London och uppges ha nära kopplingar till honom.

Beskedet kommer efter att landets ambassadör i Sverige uppgett för SVT att mannen släppts efter förhör.

Annons

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps tidigare under dagen när han var på väg att kliva på ett plan från huvudstaden Quito till Japan. Svenska UD har ännu inte kunnat bekräfta huruvida en svensk medborgare greps i Ecuador.

TV4 sänder live
Ecuadors ambassad i Sverige: Svensk kopplad till Wikileaks släppt efter förhör svt.se Assange greps i går av brittisk polis efter sju år på Ecuadors ambassad i London tt.omni.se UD: ”Vi har sett informationen i media, men vi måste undersöka det här närmare” aftonbladet.se Mannen ska ha varit på väg till Japan svt.se Ecuadors tidigare utrikesminister ska också ha försökt lämna landet – var den som beviljade Assange politisk asyl 2012 tt.omni.se Assanges förhållande till ambassaden har försämrats under åren expressen.se Dramatiska bilder visade hur Assange fördes bort från ambassaden reuters.com Tidslinje: Julian Assanges sju år på ambassaden i London axios.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons