Annons

Grönblått styre klubbat i Stockholms fullmäktige

Från vänster Miljöpartiets Daniel Helldén, Moderaternas Anna König Jerlmyr, Centerpartiets Karin Ernlund, Liberalernas Lotta Edholm och Kristdemokraternas Erik Slottner.
Från vänster Miljöpartiets Daniel Helldén, Moderaternas Anna König Jerlmyr, Centerpartiets Karin Ernlund, Liberalernas Lotta Edholm och Kristdemokraternas Erik Slottner. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Linnea Järkstig / Omni
Publicerad

Kommunfullmäktige i Stockholms stad röstade på måndagskvällen fram Alliansen och Miljöpartiet som en styrande majoritet, skriver SVT Stockholm. Tillsammans har de 54 av 101 mandat i kommunfullmäktige.

Anna König Jerlmyr (M) blir nytt finansborgarråd.

– Det är på många sätt ett historiskt skifte. Det nya politiska landskapet är inte enkelt men tack vare att vi sätter oss ner, samtalar och lyssnar på varandra har vi fått till stånd ett nytt styre, säger hon enligt Mitt i.

Vice ordförande för kommunstyrelsen blir Karin Wanngård (S) som också är oppositionsborgarrådsvt.seKönig Jerlmyr (M): ”Jag tycker att Karin Wanngård (S) har varit en borgmästare i ordets rätta bemärkelse”mitti.seTillträdande trafikborgarrådet: ”Någon form av placering av blå och grönt skulle det vara och då bestämde vi att grönt kommer först”svt.seKärleksfullt möte i Stadshuset i kvällstockholmdirekt.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons