Annons

Grönt ljus för Apple-butik i Kungsträdgården

Apple har fått klartecken att bygga en flaggskepsbutik i Kungsträdgården i centrala Stockholm av stadens stadsbyggnadsnämnd. Det rapporterar Stockholmdirekt.se.
Men planerna ska ut på samråd innan något beslut kan fattas.

Under strecket
Mats Karlsson / Omni
Uppdaterad
Publicerad

Apples planer på en butik i Kungsträdgården i centrala Stockholm har varit föremål för diskussion och debatt i snart ett och ett halvt år.

Men nu har Stockholms stads stadsbyggnadsnämnd till slut givit klartecken för det hela. Planerna ska således nu ut på samråd. Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) säger till Stockholmdirekt.se att förslaget har sina brister, men att man inte är helt främmande för idén.
Beskdet innebär att elektronikjätten är ett steg närmre att få bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm. Kristdemokraterna är det enda parti som tagit ställning helt emot förslaget.

– En Apple-butik är inte det första som ska möta besökarna i Kungsträdgården. Staden borde ha ansträngt sig mer för att hitta en alternativ plats som skulle tjäna stockholmarnas intressen bättre, säger ledamot Erik Slottner (KD) i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons