Annons

Guide: Här talar Löfven, Andersson och andra ministrar

Statsminister Stefan Löfven håller första maj-tal i Umeå och finansminister Magdalena Andersson i Sundbyberg och Stockholm. Här ett axplock på listan av förstamajtalare runt om i landet.

Under strecket
SvD, TT
Publicerad

Statsminiter Stefan Löfven under förra årets första maj-tal på Norra Bantorget i Stockholm

Foto: Janerik Henriksson/TTBild 1 av 1

Statsminiter Stefan Löfven under förra årets första maj-tal på Norra Bantorget i Stockholm

Foto: Janerik Henriksson/TTBild 1 av 1
Statsminiter Stefan Löfven under förra årets första maj-tal på Norra Bantorget i Stockholm
Statsminiter Stefan Löfven under förra årets första maj-tal på Norra Bantorget i Stockholm Foto: Janerik Henriksson/TT

▪ Socialdemokraternas partiordförande, statsminister Stefan Löfven, första maj-talar på Rådhustorget i Umeå klockan 13.

▪ Finansminister Magdalena Andersson (S) talar i Sundbyberg klockan 11 och på Norra Bantorget i Stockholm klockan 15.10.

▪ S i Stockholm och LO firar första maj med bland andra oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S)och just finansministern som huvudtalare. Bland punkterna på programmet finns också kransnedläggning vid Hjalmar Brantings och Olof Palmes gravar på Adolf Fredriks kyrkogård. Även kransnedläggning vid Anna Lindhs grav på Katarina kyrkogård under förmiddagen.

▪ S-ministrar finns som vanligt ute på flera håll i landet, bland andra försvarsminister Peter Hultqvist som talar i Karlskrona, arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i Trollhättan och Uddevalla, landsbygdsminister Jennie Nilsson som besöker Visby, och infrastrukturminister Tomas Eneroth som talar i Gävle.

▪ Fler S-talare: Justitieminister Morgan Johansson i Falköping och Skövde, inrikesminister Mikael Damberg i Malmö och forskningsminister Matilda Ernkrans i Lund.

▪ SSU:s ordförande Philip Botström talar i Luleå.

▪ Fler partier håller första majanföranden. Bland annat talar Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt i Borås klockan 12 och i Göteborg klockan 16.

▪ Partiet Vändpunkts talesperson Carl Schlyter talar på Solsidans station i Nacka.

▪ Centerpartiets ledare Annie Lööf besöker Lorensbergaskolan i Ludvika med anledning av den dag för demokratin som anordnas den 1 maj. Inbjudna är förenings- och företagsledare, lärare och rektorer och lokalpolitiker som engagerar sig mot högerextremism.

▪ Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor talar i Västerås, där även EU-toppkandidaterna Sara Skyttedal och David Lega medverkar.

▪ Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Ludvika, Fagersta och Kungälv.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons