Annons

Hallå där Anders Lundin

Under strecket
Publicerad

Tar du Grease in i 10-talet, Anders Lundin?

–Tvärtom, jag har förlagt det till 1959 i Hökarängen. Jag har alltid irriterat mig på musikaler där man pratar svenska, men ändå bara har amerikanska referenser. Nu fick jag i uppdrag att låta historien utspela sig i Sverige på 50-talet – jag kunde låta danstävlingen vara på Nalen och byta popidolen till Lasse Lönndahl.

Parallellt med Grease är du snart aktuell med en ny säsong av REA. Vad händer där?

–Där är det väldigt intensivt just nu, vi testar idéer och sketcher. Det får visa sig vad som överlever och blir roligt, vad Melodifestivalen ger till exempel. Det kanske inte går att undvika. Grundidén i föreställningen är att vi underhåller på Victoria och Daniels bröllop i sommar.

Samtidigt påbörjar du en serie spelningar på Boulevardteatern.

– Det blir en ganska nedtonad grej. Jag släppte en skiva med akustiska visor förra året, och det är de låtarna jag ska spela. Det är fantastiskt kul att spela i mindre sammanhang, på ställen som är betydligt mindre än Solliden.

Skriver du nya låtar också?

– Utkast, mest. Jag har inte hunnit bli färdig med något nytt eftersom det har varit så väldigt mycket med Grease och Hamburger börs. Någon gång ska jag försöka sätta ihop alla lösa bitar.

Hur stressad är du egentligen?

– Nu är jag sjukt stressad. Jag har nog aldrig varit så stressad.

Grease hade premiär på Göta källare igår. 12/2 inleder Lundin en serie akustiska spelningar på Boulevardteatern. Den nya säsongen av REA har premiär 4/3.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons