Annons

Hallå där Gisle Henriet…

…som medverkar i den internationella nycirkusgruppen 7 Fingers när föreställningen PSY: Mad circus gästspelar på Subtopia i Botkyrka ikväll kl 19.00. Världspremiären sker i Montreal efter nyår.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Vad är Mad circus för något?

– Det är en cirkusföreställning om det mänskliga psyket och dess problem, om karaktärer med till exempel tvångsmässiga beteenden och torgskräck. Vi försöker ta fram de ljusa sidorna som finns i den väldigt mörka världen av psykiska problem. Jag spelar en roll med multipla personligheter.

Hur kom du med i en internationell föreställning som den här?

– Det började med att jag gick cirkusgymnasiet i Botkyrka. Efter det var jag helt kär i cirkus och ville syssla med det hela livet. Därför sökte jag cirkusskolan i Montreal, som är en av de bästa i världen. Vi är sex personer som efter utbildningen blev upplockade till 7 Fingers nya föreställning.

7 Fingers beskrivs ibland som nycirkusens arvtagare. Vad är det som är nytt?

– Man kan tycka att det är nyskapande idag, men det kan alltid gå längre. Vi försöker alltid hitta nya former att uttrycka oss på. Det som skiljer 7 Fingers från andra är att föreställningen inte är abstrakt och poetisk på en sagonivå. Alla ska kunna relatera till den.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons