Annons

Samsung halverar vinsten - Seoul-börsen faller

Samsung rapporterat en minskning av vinsten med 53 procent, vilket fick Seoul-börsen i Sydkorea att falla.

Under strecket
Publicerad

Arkivbild.

Foto: Ahn Young-joon/TT Bild 1 av 1

Arkivbild.

Foto: Ahn Young-joon/TT Bild 1 av 1
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Ahn Young-joon/TT

Mobil-och elektronikjätten Samsung Electronics verksamhetsvinst minskade under årets andra kvartal till 6 600 miljarder won, motsvarande drygt 53 miljarder kronor.

Det framgår av den senaste resultatrapporten som släpptes under onsdagsmorgonen, svensk tid. Bara några timmar dessförinnan hade Apple redovisat en minskning av vinsten.

Utöver sänkt vinst så varnar Samsung för svagare chippriser, som slår mot företagets intäkter och framtida lönsamhet. Samsung har även drabbats av hårdare konkurrens, bland annat från nya lågpristelefoner.

”Företaget står inför utmaningar kopplade till osäkerhet inte bara inom olika affärsområden, utan även beroende på förändringar i den globala makroekonomiska miljön, skriver Samsung i ett uttalande i kvartalsrapporten.

Seoul-börsen föll efter beskedet, liksom Samsungs aktie som under morgonen, svenskt tid hade tappat cirka två procent. Redan i början av juli vinstvarnade Samsung, då med en prognos om ett försämrat resultat med cirka 60 procent.

Samsung drabbas även av en allmän inbromsning i den globala ekonomin och den osäkerhet som handelskonflikten mellan USA och Kina innebär.

Samsung-aktien föll även som en följd av oro inför en utökad konflikt mellan Sydkorea och Japan, där det senare landet har infört handelshinder för bland annat produkter somär viktiga för Samsungs tillverkning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons