Annons

Hammarby vann i Juniors återkomst

Hammarbys Junior och Dennis Widgren (nummer 3) jublar i segermatchen mot Sirius.
Hammarbys Junior och Dennis Widgren (nummer 3) jublar i segermatchen mot Sirius. Foto: Staffan Claesson/TT

För knappt ett år sedan slet Junior sönder sitt korsband. På onsdagen var han tillbaka i startelvan.

Då blev det både mål och segerjubel.

– Skönt att starta, roligt att göra mål. Det var bara roligt att spela fotboll igen, säger Hammarbymittfältaren efter 3–1 borta mot Sirius i den allsvenska fotbollen.

Under strecket
Marie Hallman / TT
Publicerad

Det var i bortamatchen mot Malmö FF i oktober förra året som knäskadan kom.

Det blev operation och rehab under ett år och efter ett par inhopp i september fick 27-åringen äntligen spela från start i en central plats i startelvan.

Det gick sådär, inledningsvis.

Hammarby, som under säsongen har bjudit på några riktiga målkalas, inte minst mot några av Sirius bottenkonkurrenter, körde mestadels fast under matchens första 45 minuter.

Passningsspelet var obefintligt, Sirius stängde ner gästerna med besked och Hammarbytränaren Stefan Billborn konstaterade i paus att första halvlek var ”mer eller mindre ett lidande”.

Ommöbleringsdags med andra ord och efter pausvilan hade Billborn bytt ut och flyttat runt spelare och bland annat dragit ut Junior på högerkanten.

Det visade sig bli en perfekt lösning.

Hammarby fick upp farten, hittade de där luckorna man tidigare sökt, skapade vägar fram och åtta minuter in i andra halvlek hittade Dennis Widgrens långa lyftning tvärs över planen fram till Junior.

Hammarbymittfältaren tog emot och skickade efter några snabba steg in 1–0 vid sin första stolpe.

Annons
Annons

– Jag hamnade ju på en annan position, en där det är enklare att göra mål och jag gjorde mål så det var jättekul, säger Junior med ett brett leende.

Dennis Widgren som spelade fram hyllar sin lagkamrat.

– Det är Juniors mål helt och hållet. Han tar ner bollen och snurrar bort deras vänsterback innan han lägger in bollen, så kredd till honom. Jag var inte här förra året men av de matcher jag såg med Hammarby då så vet jag att Junior är en av seriens bästa mittfältare när han är i form så det är oerhört skönt att han är tillbaka, säger Widgren, som en kvart senare även spelade fram till Jeppe Andersens 2–0-mål.

I 74:e fyllde skytteligaledaren Muamer Tankovic på med sitt 14:e mål för säsongen till 3–0.

Att sedan Sirius Elias Andersson avslutade matchen med ett drömmål i vänsterkrysset från nästan halva plan hade mer akademisk betydelse.

Den stora frågan nu är om inte Stefan Billborn borde ha kvar sitt succédrag ute på högerkanten även i kommande matcher.

– Alltså jag är jätteglad att jag får spela fotboll. Får jag bara vara på planen så är jag jätteglad, säger Junior.

TT: Så du kommer inte hinta till honom att det är där du ska vara?

– Nej, det kommer jag absolut inte att göra. Jag har lärt mig av korsbandsskadan att leva i nuet och inte tänka för långt fram. Jag försöker inte heller tänka bakåt utan bara vara här och nu. Det är ett ganska bra förhållningssätt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons