Annons
Fördjupning

”Handelsbanken har en förtryckarkultur”

Svenska Handelsbankens huvudkontor på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm.
Svenska Handelsbankens huvudkontor på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg

En sluten värld. Det här är berättelsen om Handelsbankens arbetsmiljö – där problemen sträcker sig långt utanför den avdelning som nyligen schavotterade i medierna. Och där chefer som anmälts för kränkningar omplacerats och i vissa fall fått högre lön.

Under strecket
Publicerad

Pär Boman, Handelsbanken.

Foto: Malin HoelstadBild 1 av 4
Foto: Simon PaulinBild 2 av 4

Frank Vang-Jensen, Handelsbanken.

Foto: Pi FriskBild 3 av 4

Anders Bouvin, Handelsbanken.

Foto: Christine OlssonBild 4 av 4

Det var en stor, och dyr, fisk som Handelsbanken håvade in när banken 2002 anställde 40-åringen Per Elcar som aktiechef på Capital Markets. Ett år tidigare landade han på plats 79 på Veckans Affärers lista över de hundra bäst betalda svenskarna. Årsinkomst: 9 miljoner kronor.

Per Elcar hade vuxit upp i finansbranschen, framför allt på SEB där han gjort karriär. Han var en klassisk mäklartyp som var duktig på att slänga käft med folk. Nu skulle han göra karriär på Handelsbanken.

Men det skulle sluta i nesa. Den 3 oktober 2018 skulle han offentligt få bära hundhuvudet för ”kränkande behandling och dålig arbetsmiljö” som förekommit på hans avdelning efter avslöjanden i Dagens Industri.

Att en person omnämndes vid namn på det här sättet i ett pressmeddelande och så tydligt fick ta på sig skulden var närmast att betraktas som historiskt. Ändå hade Per Elcar inte alls varit värst själv. Grabbig, men ofarlig, lyder de omdömen som SvD får höra.

– Han är väl inte en idealisk kulturbärare, men han tillhör absolut inte de värsta när det gäller kvinnosyn och sådant. Han är en av grabbarna, men inte grov. Han har ett stort hjärta, säger en kvinna som jobbat med honom.

Annons
Annons

SvD har inför publiceringen av den här texten talat med ett antal personer, både kvinnor och män, på Handelsbanken som har mycket god insyn i arbetsmiljön. Alla vill dock vara anonyma, för att skydda sina karriärer.

Många av dem vittnar om att en kränkande kultur inte bara har funnits på den avdelning som leddes av Per Elcar. Utan om att en destruktiv miljö både finns inom andra delar av investmentbanken och i andra delar av banken.

Att den här sortens kultur har kunnat frodas på Handelsbanken beror på bankens speciella struktur. Till skillnad från andra banker har de chefer som sitter centralt på Handelsbanken inte så stor makt eftersom bankens hjärta finns ute hos kontoren.

Det var pennalistiskt på ett sätt som i lumpen, i ett elitförband eller på en internatskola.

I och med att de centrala cheferna inte anses vara lika fina som kontorscheferna blir det viktigare än på andra banker att ha en tjusig titel på visitkortet, att vinna interna konkurrenstävlingar och att åtnjuta högre chefers gunst. De personer SvD talat med tecknar en bild av en arbetsplats som länge har präglats av en förtryckarkultur av de som står lägre i hierarkin. Den kulturen finns kvar idag.

När det gäller Handelsbankens investmentbank har flera chefer där länge ansett att det är viktigt att de kvinnliga assistenter som anställs är snygga. Dessutom har det varit legio att kommentera kvinnors klädsel eller uppförande. Liksom frågor till männen om hur helgen varit liggmässigt.

– Det var en kungen-kaffeflicka-stämning: gammal gubbe, ung tjej och ständiga kommentarer. Det var pennalistiskt på ett sätt som i lumpen, i ett elitförband eller på en internatskola, säger en av SvD:s källor om sin tid på Handelsbanken.

Annons
Annons

Pär Boman, Handelsbanken.

Foto: Malin HoelstadBild 1 av 1

Några chefer på investmentbanken använde gärna sin makt till annat.

– På Handelsbanken fanns rätt många grabbar som inte riktigt hade lyckats tjäna de stora pengarna, men fått maktpositioner. Några av dem utnyttjade sin makt till att försöka pressa tjejer, inte bara assistenter utan även analytiker och andra kvinnor, i säng, säger en annan av SvD:s källor om sin tid på banken.

Pär Boman, Handelsbanken.
Pär Boman, Handelsbanken. Foto: Malin Hoelstad

Det var till den här miljön Per Elcar kom 2002. När Pär Boman blev ny vd för Handelsbanken 2006 fann han och Per Elcar snabbt varandra. Då Affärsvärlden året därpå, 2007, listade de 99 personer ”som styr den svenska finansmarknaden” hamnade Pär Boman på plats 14 och Per Elcar på plats 33.

Samtidigt gjorde sig Pär Boman rätt omedelbart känd för sin korta stubin. Många blev rädda för honom. Och eftersom en hel del personer visste att Per Elcar stod under Pär Bomans vingars beskydd vågade få klaga på vad som hände under honom.

– Pär Boman gav Per Elcar fria händer, säger en av SvD:s källor.

Där Per Elcar for fram med sitt glada skratt blev det bättre stämning. Och han gjorde även investmentbanken mer affärsorienterad. Men han tog inte tag i det förtryck som vissa kvinnor och män ansåg rådde. En klick grabbar satte helt enkelt tonen. Och Per Elcar lät dem hållas.

Annons
Annons

– Även om Per Elcar hade en framtoning som var mer av mysfarbror så promotade han den här pennalistiska stilen eftersom han tyckte att det var de här killarna som var något att ha, säger en annan källa.

Flera kvinnor som kände sig utsatta upplevde att de inte hade något stöd från högsta ledningen. Att anmäla var liktydigt med att lämna in sin avskedsansökan, hävdar SvD:s källor. Flera toppkvinnor lämnade också investmentbanken på grund av detta.

– Dålig, eller ofräsch, ledningskultur i allmänhet och svårighet för kvinnor att avancera i synnerhet var en av anledningarna till att jag ville vidare, säger en person som sökte sig till andra arbetsgivare.

Två andra kvinnor säger detsamma till SvD.

Jag fattar inte varför de inte avvecklar de här personerna från banken.

Till slut anmäldes dock en långvägare i banken, som bland annat hade varit på kapitalförvaltningen och investmentbanken, till personalavdelningen. Flera kvinnor, och även män, ansåg att han var en av de värsta när det gällde förtäckta hot och trakasserier. Här var inte problemet det klassiska med att trycka till dem nedanför, det vill säga assistenterna, utan personer på ungefär samma nivå som utgjorde ett jobbmässigt hot.

Att långvägaren endast blev omplacerad, inte utkastad, väckte ont blod bland vissa. Han var dock inte ett unikum. Även andra män blev anmälda. Och omplacerade.

– Jag fattar inte varför de inte avvecklar de här personerna från banken. Om man tycker att en ledare betett sig kränkande, då ska han inte vara kvar i organisationen. Flera chefer på Handelsbanken blev anmälda, men ingen fick lämna banken, säger en av SvD:s källor.

Annons
Annons
Foto: Simon PaulinBild 1 av 1
Foto: Simon Paulin

En annan källa påpekar att det är dyrt för banken att sparka högt uppsatta chefer som har stora pensionsförmåner. Om banken skulle driva process mot dem skulle det hela dessutom bli offentligt, vilket var det sista banken ville. I stället gav bankens ledning dem tråkiga uppgifter och hoppades att de skulle säga upp sig självmant.

– På Handelsbanken blev det ganska många som satt omplacerade samtidigt. Det blev väldigt synligt internt, berättar en person.

Många uppfattade omplaceringarna som en fingervisning om vad högsta ledningen, med Pär Boman i täten, tyckte: beteendet var inte särskilt allvarligt.

Samtidigt blev banken rent generellt allt mer toppstyrd, från att ha varit decentraliserad.

– Det blev mer av en kommandokultur än att folk tog egna initiativ, i och med att regelverken rullade in och banken var tvungen att ha styrprocesser för dem. Många knorrade över det, säger en av SvD:s källor.

På Handelsbankens investmentbank blev det ytterligare friktion då värdepappersrörelsen, med mäklare och analytiker, krympte från runt 2010. Bankledningen hade en annan strategisk inriktning än investmentbanking.

– Det har lett till en mängd frustrerade mäklare, analytiker och andra personer. De har försökt upprätthålla en stil för att visa sig viktiga, som om de vore Gordon Gekko. De har spelat Allan för att skrämma till sig bättre betalt trots att de inte haft en affär som funkade, säger en av SvD:s källor.

Annons
Annons

Gordon Gekko är huvudpersonen i kultfilmen Wall Street från 1987. Det är han som säger att girighet är bra.

På Handelsbanken fanns enligt uppgifter de mest frustrerade på Markets & Asset Management, som ligger under investmentbanken, Capital Markets.

– Det finns ett väldigt stort missnöje och folk är lessa. De positivt inställda har lämnat banken. Kvar är de som varit inne i gänget, gnällspikarna som hängt kvar kring sin ledare, säger en av SvD:s källor.

Och tillägger:

– Avdelningen Markets & Asset Management gick i bräschen när den här kulturen tog över. Det var därför så mycket folk lämnade banken under ett antal år.

Källan poängterar dock att det värsta beteendet var isolerat till den här delen av investmentbanken.

År 2014 blev Per Elcar chef för den frustrerade avdelningen, Markets & Asset Management. Därmed blev han en av de två högsta cheferna för hela Handelsbankens investmentbank. Positionen innebar även en plats i Pär Bomans koncernledning, som vice vd.

Året därpå gick chefen för investmentbankens handlarrum för långt. Interna utredningar kom fram till att han kränkt och förolämpat personalen, enligt DI. Han fick en skriftlig varning (något som är väldigt ovanligt på Handelsbanken), blev omplacerad och tappade sitt personalansvar.

De som jobbade nära handlarchefen noterade nogsamt vad som hände: han fick inte sparken. Tvärtom ökade hans inkomst med 20 procent 2016, till 8 miljoner, kunde DI senare avslöja. Två år senare fick mannen ett annat toppjobb i Stockholms finansvärld.

På investmentbanken slog stämningen ibland över åt det våldsamma hållet. På mäklarbordet vid tradingen stod ett par mindre baseballträn, i leksaksformat, som ett företag hade skickat som reklam. Det hände att någon fick utbrott och slog sönder skärmar, tangentbord och telefoner med dem, enligt DI. Något som många uppfattade som aggressivt, oavsett slagtränas storlek.

Annons
Annons

Frank Vang-Jensen, Handelsbanken.

Foto: Pi FriskBild 1 av 1

Medan saker och ting var desamma på investmentbanken skedde vaktombyten på vd-posten. År 2015 fick banken en ny koncernchef, dansken Frank Vang-Jensen, i samband med att Pär Boman klev upp till ordförandeposten. Ett drygt år senare fick Frank Vang-Jensen sparken på dagen och ersattes med Anders Bouvin.

Frank Vang-Jensen, Handelsbanken.
Frank Vang-Jensen, Handelsbanken. Foto: Pi Frisk

Då #metoo svepte över världen 2017 nådde rörelsen även Handelsbanken. Runt årsskiftet 2017/2018 stod det klart att en chef och personer runt honom hade utsatt några kvinnliga assistenter på avdelningen Markets & Asset Management för verbala kränkningar med sexuella anspelningar, enligt DI.

Reaktionen från cheferna högre upp i hierarkin var att tysta ner händelsen och behålla personerna i fråga. I stället flyttades kvinnornas arbetsplatser och nya rutiner infördes vid överlämning av dokument och kvitton, allt för att minimera kontakten mellan de här personerna och kvinnorna.

Saken kom inte i dagen förrän i september i år, då DI avslöjade det hela. När tidningen började ställa frågor gav banken en ställföreträdande chef på avdelningen i uppdrag att enbart fokusera på arbetsmiljö- och kulturfrågor. Han skulle rapportera direkt till Per Elcar.

Handelsbanken hävdade även att den hade agerat då det i samband med #metoo kommit in ”beskrivningar från medarbetare på Handelsbanken Capital Markets om kränkande och olämpliga beteenden". Högre chefer hade tillrättavisat personer och gjort återkopplingar. Pressavdelningen kommunicerade att banken även hållit chefsseminarier om värderingar, attityder och beteenden.

Annons
Annons

Det största problemet är inte #metoo enskilt, utan förtrycket i ledarskapet, som är riktat rätt mycket mot kvinnor.

Men inte förrän efter DI:s avslöjanden tog vd Anders Bouvin i med storsläggan. Som högste chef för avdelningen Markets & Asset Management hängdes alltså Per Elcar ut. Den 3 oktober fick han, som nämnts, lämna sin post. I ett för svenskt näringsliv unikt pressmeddelande riktade Anders Bouvin fokus mot sin underställde och namngav honom.

Ett nytt ledarskap kommer att underlätta arbetet med att komma till rätta med en kultur av kränkande behandling och dålig arbetsmiljö som tyvärr förekommit på en avdelning. En rad åtgärder har vidtagits och pågående utredningar fortsätter, sa Anders Bouvin i pressmeddelandet.

”En kultur av kränkande behandling.” Det var hårda ord, även om banken alltså var noga med att framhålla att det inte var Per Elcar själv som burit sig illa åt utan endast varit ansvarig för att inte ha rätat upp kulturen.

Per Elcar fick en helt ny, skräddarsydd tjänst. Han skulle börja arbeta inom bankens brittiska kapitalförvaltningsbolag Heartwood, fast sitta i Stockholm.

I skymundan fick dessutom den chef som anklagades för att ha utsatt assistenterna för kränkande behandling lämna Handelsbanken helt. Som chef på en relativt låg nivå var han lättare att göra sig av med.

Efter avslöjandet om assistenterna gick DI vidare och avslöjade vad som hänt med handlarchefen 2015. Inte förrän då kom det ut i offentligheten.

DI:s granskning fokuserar på underavdelningen Markets & Asset Management. Men enligt flera av SvD:s källor är problemet, som nämnts, mycket mer utbrett än så. Det sträcker sig även utanför investmentbanken.

Annons
Annons

Anders Bouvin, Handelsbanken.

Foto: Christine OlssonBild 1 av 1

– Den här förtryckarkulturen, även om den inte är sexuellt förtryckande, är nästan värre utanför Handelsbanken Capital Markets, trots att de två kulturerna annars skiljer sig starkt åt. Det största problemet är inte #metoo enskilt, utan förtrycket i ledarskapet, som är riktat rätt mycket mot kvinnor, säger en av SvD:s källor.

Anders Bouvin, Handelsbanken.
Anders Bouvin, Handelsbanken. Foto: Christine Olsson

Flera andra personer uppger att den destruktiva kulturen är spridd runtom i banken. En kvinna på Handelsbanken i Luxemburg har drivit en rättsprocess mot sin chef, som hon uppger har våldtagit henne två gånger då hon har varit kraftigt berusad. Kvinnan förlorade i rätten.

Anders Bouvin uttryckte sig så här om kränkningarna i en intervju med SvD för drygt en månad sedan:

– Jag är ödmjuk för att det kan förekomma på andra ställen, men då måste det anmälas.

Han inför nu en extern visselblåsarfunktion för att säkerställa att de som känner att de vill anmäla, vågar göra det.

En av SvD:s källor anser att det är uppenbart att vd Anders Bouvin nu försöker röja upp, bland annat med hjälp av den nya kommunikationsdirektören Elisabet Jamal Bergström.

Rätt omgående efter att Anders Bouvin blev vd utsåg han Elisabet Jamal Bergström till hållbarhetschef och medlem av koncernledningen. Kommunikationshatten fick hon ta på sig i september i år då kommunikationsdirektören Katarina Grönwall hoppade av efter ett halvår på posten.

Annons
Annons

Handelsbanken är för mig en sluten värld.

Men tisdagen den 23 oktober, kvällen innan Handelsbanken skulle släppa sin kvartalsrapport, meddelade bankens styrelse att Anders Bouvin, som är 60 år, ska gå i pension till sommaren. Vad som nu händer med upprensningen är oklart.

– Problemet ligger under Pär Boman-perioden. Pär Boman lät det hända, utan att på något sätt försvara det. Men han valde att inte se det, vilket är ett indirekt försvar, säger en av SvD:s källor.

Pär Boman var vd 2006–2015. SvD försökte intervjua honom om saken för drygt en månad sedan. Han valde dock att lägga locket på.

– Jag kommenterar inte min vd-tid, sa han.

Samtidigt tvådde Anders Bouvin sina händer om vad som hände innan han blev koncernchef. Då bodde han i Storbritannien och var chef för Handelsbanken där.

– Jag kan bara ta ansvar för mig själv. En chef fick ju nyligen sluta. Jag väjer inte, sa han.

En av SvD:s källor säger:

– Handelsbanken är för mig en sluten värld där man håller varandra väldigt mycket om ryggen i toppen.

Fotnot: SvD har sökt Per Elcar vid ett flertal tillfällen inför den här publiceringen. Han vill inte kommentera uppgifterna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons