Annons

Handelsbanken plockar toppchef från FI

Martin Noréus.
Martin Noréus. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Carina Åkerström, Handelsbankens nya vd, fortsätter att bygga sitt nya team. Nu rekryteras Martin Noréus från Finansinspektionen och Jan Larsson från Yrkesakademin.

Under strecket
Direkt, SvD Näringsliv
Publicerad

Carina Åkerström.

Foto: Magnus Andersson/TT Bild 1 av 1

Carina Åkerström.

Foto: Magnus Andersson/TT Bild 1 av 1

Handelsbanken anställer Martin Noréus, nuvarande biträdande generaldirektör för Finansinspektionen, som ny regelefterlevnadschef, "Chief Compliance Officer". Han tillträder sin roll senast i mars 2020 enligt ett pressmeddelande.

Tidigare har Finansinspektionens oberoende gentemot storbankerna diskuterats med tanke på att de banker myndigheten ska granska också är potentiella arbetsgivare för anställda på FI.

På morgonen meddelades också att Jan Larsson anställs som ny kommunikationschef. Han är för närvarande vd för Yrkesakademin och kommer att tillträda sin nya befattning senast i mars 2020. Larsson kommer att bli en del av Handelsbankens koncernledning.

Tidigare har Jan Larsson bland annat varit kommunikationsdirektör på Nordea samt biträdande partisekreterare och valledare för Socialdemokraterna. Han har i media nyligen pekats ut som en kandidat till kommunikationschefsposten i Swedbank.

Carina Åkerström.
Carina Åkerström. Foto: Magnus Andersson/TT
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons