Annons

Hanif Bali kan lämna Twitter efter blåsvädret

Hanif Bali (M).
Hanif Bali (M). Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Hanif Bali (M) berättar i Söndagsintervjun i P1 att han överväger att lämna Twitter – och beskriver inläggen om Carl Bildt som en "jättedum grej”.

Under strecket
Publicerad

Det har varit en stormig vecka för den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali. På tisdagskvällen gick han till angrepp mot partikollegan och tidigare utrikesministern Carl Bildt.

”En man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin”, skrev Hanif Bali bland annat på Twitter.

När en person ifrågasatte honom svarade han: ”Nämn en gång grabben haft rätt så drar jag tillbaka det”.

Moderaternas riksdagsgrupp kallades till extrainsatt möte och på onsdagseftermiddagen stod det klart att Hanif Bali uppmanades att lämna sina platser i EU-nämnden och arbetsmarknadsutskottet.

Nu berättar Hanif Bali om veckans händelser i Söndagsintervjun i P1.

– Det var ju inte så att det var ett utspel och en attack. Det var en dialog med en annan partikollega och jag tänkte mig inte ordentligt för, att det här så klart kommer plockas upp av media och att man så klart kommer att fråga min partiledning om det här, säger riksdagsledamoten till SR.

Han beskriver inläggen om Carl Bildt som en ”jätteonödig, jättedum grej”.

– Det var någon som sa det för några år sedan, att min största fiende är jag själv. Det kanske ligger någonting i det.

Hanif Bali säger också att det inte alls är omöjligt att han kommer att lämna Twitter.

– Om mitt politiska arbete blir drabbat på grund av att jag är på sociala plattformar då måste jag skala tillbaka, säger han till SR.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons