Annons

Hans skiva blev boost för Spotify-dödaren Tidal

Rapparen Kanye Wests nya album "The life of Pablo" finns bara tillgängligt på strömningstjänsten Tidal under den första veckan. Beslutet att begränsa albumets tillgänglighet har lett till att Tidal för första gången ligger etta på listan över nedladdade appar för operativsystemet Ios, skriver nättidningen The Verge.

Under strecket
Direkt
Publicerad

Musikern Kanye West

Foto: Nousha Salimi / AP

Musikern Kanye West

Foto: Nousha Salimi / AP
Musikern Kanye West
Musikern Kanye West Foto: Nousha Salimi / AP

Kanye West har själv deltagit i marknadsföringen av strömningstjänsten, genom en rad Twittermeddelanden riktade till fansen.

"Snälla musikälskare, snälla abonnera på Tidal! Jag har bestämt mig för att inte sälja mitt album under den första veckan", skriver rapparen på Twitter.

Tidal har hittills haft det svårt i konkurrensen med de större tjänsterna Spotify och Apple Music. Men "The life of Pablo" sällar sig till en rad stora musikutgivningar som på senare tid knutits exklusivt till den Jay Z-ägda strömningstjänsten.

Rihannas nya album "Anti" fanns också endast tillgänglig via Tidal under en period efter releasen, och Beyoncés nya singel "Formation" fick premiär på Tidal förra helgen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons