Annons

Love lifeHårt mallad kärleksjakt blir beskedligt banal

Anna Kendrick som Darby med en av sina dejter.
Anna Kendrick som Darby med en av sina dejter. Foto: C More

Derby är en av New Yorks alla singelkvinnor som är på jakt efter den perfekta kärleken. Serien med Anna Kendrick i huvudrollen är hårt mallad.

Under strecket
Publicerad
Betyg: 3 av 6

Anna Kendrick är listig och kan spela på flera nivåer samtidigt med rätt material, det framgick inte minst i den läckra och roliga filmen ”A simple favor” från 2018. Den nya tv-serien ”Love life”, där hon gör en ung kvinna på jakt efter den sanna kärleken i New York, är dessvärre inte rätt material för henne eller någon annan inblandad. Den är diffus istället för mångtydig. Vilket inte riktigt i samma sak.

Darby, som hon heter här, befinner sig i botten av konstvärldens näringskedja, delar lägenhet med en trio välartade bohemer och prövar den ena pojkvännen efter den andra; sisådär en ny i varje avsnitt. Vilket blir svårt när hon egentligen inte har några preferenser alls. Hon vet inte vad hon behöver och hon vet inte heller vad hon inte behöver.

... serien signalerar gradvis allt tydligare att Darby måste lära sig att älska sig själv för att det ska kunna fungera

En av dem har för mycket karriär, vilket blir ett problem. En annan har för litet karriär, vilket också blir ett problem. Och honom har Darby av oklara skäl hunnit gifta sig med. En tredje är hennes före detta chef, vilket också blir ett problem. Om problemet nu inte är att hon super för mycket på hans pappas begravning, vilket ju i regel inte är tillrådligt. Hur som helst: förr eller senare uppstår alltid denna fnurra på tråden, vilket ju inte är helt ovanligt. Men när dessa problem ska knölas in och avhandlas under en knapp halvtimme blir berättandet hårt formelbundet och serien slutar andas.

Framför allt de tidiga avsnitten är extremt mallade och följer ett oflexibelt mönster: flicka möter pojke, allt är jättemysigt, problemet dyker upp, allt blir mindre mysigt, flicka och pojke säger adjö till varandra. Och serien signalerar gradvis allt tydligare att Darby måste lära sig att älska sig själv för att det ska kunna fungera – en av hjärtespalternas hårdast utnyttjade copy/paste-fraser.

Det låga näringsinnehållet i själva huvudkonflikten uppvägs blott i ringa mån av miljöer och övrig ensemble. Här finns ingen politik, knappt ens någon samtid. Jag är helt klar över hur svår romcom-genren är, men ”Love life” är för beskedligt banal för att tillföra en krydda i mitt liv.

Love life

Regi
Sam Boyd, Craig Johnson m fl
Genre
Komedi
Manus
Sam Boyd m fl
Medverkande
Anna Kendrick, Zoë Chao, Sasha Compère m fl

10 avsnitt, C More

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons