SvD Perfect Guide
Annons

Hemligheten bakom Gwyneth Paltrows ungdomliga lyster

Text: SvD Perfect Guide - 11 mars 2019

Likt stjärnor som Julia Roberts och Jennifer Lopez har Gwyneth Paltrow knappt åldrats en dag sedan hon slog igenom i början på 90-talet.

På hennes framgångsrika livsstilssajt GOOP är hudvård ett hett ämne och dagligen diskuteras olika metoder för hur man förhindrar åldrandet av hyn. Men enligt sajten har Paltrow sitt alldeles egna knep för att behålla sitt ungdomliga utseende.

Hemligheten? Kollagen, kollagen och åter kollagen.

– Kollagen i hyn försvinner med åldern och på grund av yttre faktorer som UV-strålning och föroreningar. Men de senaste åren har det gjorts studier som visar att kollagen som kosttillskott har en positiv effekt på hyn, förklarade Susan Peck, läkare och vice vd för Goops forskningsavdelning, i en intervju med People 2018.

Livsmedel som benbuljong och gelatin är kända för att ha ett högt kollagen-innehåll, men även gröna bladgrönsaker, broccoli, selleri och citrusfrukter.
Men kollagen är inte allt. För People berättar den 46-åriga stjärnan att hennes ungdomliga lyster också beror på träning och att svettas ut farliga gifter.

– Jag tror verkligen på att svettas. Få igång blodcirkulation, återfukta, sov, ät näringsrik mat, omringa dig av människor som får dig att skratta och ha sex! Det är hemligheten bakom allt, sa skådespelerskan till People.

Annons