Annons

Hemmastad Dageby i ”Så mycket bättre”

Turen har kommit till Ulf Dageby att stå i centrum i ”Så mycket bättre”. Nationalteatern-stjärnans dag bjuder på korsord, fågelskådning och förstås massor av musik.

Under strecket
Publicerad

– Jag kände mig fruktansvärt som hemma, säger han.

Ulf Dageby har det kanske minst kända ansiktet av alla i årets uppsättning av ”Så mycket bättre”, men hans musik är desto mer bekant. Som en av frontfigurerna i proggerans Nationalteatern har han skrivit låtar som en stor del av dagens svenskar har växt upp med.

Redan innan årets säsong var Ulf Dageby ett ”Så mycket bättre”-fan, men det var länge oklart om han skulle våga ställa upp.

– Som den fegis jag är tänkte jag ”vågar jag det här inför hela svenska folket?” Men då sade min brorsa till mig att ”du är så jädra korkad, nu ska du vara med annars förminskar du dig själv”. Jag tyckte att det var bra sagt och tackade ja.

Dagebys dag blir minst sagt en rätt lugn tillställning. Han löser korsord med Bo Sundström och häpnar över att kollegan använder bläckpenna (”det är hardcore alltså”). Sedan får han med sig resten av gänget på fågelskådning.

– Till slut blir jag väl en nörd. Jag har tittat in i ögonen på en rödhake och då hisnar man lite faktiskt, säger Ulf Dageby i programmet.

Till skillnad från de tidigare avsnitten blir det inga tårar under Ulf Dagebys dag. Däremot blir det känslosamt när rockikonen berättar om hur hans pappa dog när han var tolv år gammal.

De musikaliska tolkningarna kallar Dageby för ”spännande att höra”.

– Alla som var med överraskade mig oerhört positivt. Nu efteråt kan jag bara gapa och tänka ”wow Ulf, var du verkligen med i det här grymma gänget?”

Dageby har sett alla tidigare säsonger av ”Så mycket bättre” och att han tackade ja är inget som han ångrar. Tvärtom kallar han det för ett av sina mest inspirerande år hittills.

– När jag är med på saker brukar jag alltid tänka ”hur lång tid kommer det här att ta?” Men jag tänkte aldrig så under inspelningen utan mer att ”jag bosätter mig här, jag stannar!”

Stockholm TTSpektra

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons