Annons

Hennes satirsång en hit: ”Läskiga tider för män”

Sångerskan Lynzy Lab från Texas har blivit en hit på sociala medier. Med sin ironiska satirsång ”Läskiga tider (för män och pojkar)” uppmanar hon folk att rösta i det amerikanska kongressvalet i november.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Lynzy Lab.

Foto: Twitter

Lynzy Lab.

Foto: Twitter
Lynzy Lab.
Lynzy Lab. Foto: Twitter

Spelande på sin ukulele inför kameran sjunger Lynzy Lab sin egenkomponerade satirsång om att det för män är ”så förvirrande, är det en våldtäkt eller bara ett försök att vara trevlig”. Det är en referens till utnämningen av en konservativ domare till Högsta domstolen i USA, som orsakade demonstrationer och debatt sedan domaren, Brett Kavanaugh, anklagats för sexuella trakasserier.

Hennes sång har exploderat på sociala medier.

Den 8 oktober postade Lynzy Lab Stweart, 32 år från Texas i USA, sitt videoklipp på Twitter där hon sjunger sången ”Läskiga tider för män” (A scary time for men). Satirsången blev en hit och filmen har visats över 8 miljoner gånger.

Annons
Annons

Lynzy Lab sjunger med glad ton, men sången handlar om de orättvisor hon som ung kvinna får leva med. Sången avslutar hon med en uppmaning att gå och rösta i kongressvalet i november.

Lynzy Lab Stweart är koreograf, dansare och universitetslektor från Texas i USA. Hon stöttar Demokraterna och feministiska rörelser i USA, enligt amerikanska medier som skrivit om henne. Hon har bland annat koreograferat en dans som handlar om MeToo-upproret, arbetat som dansare för ”Houston Metropolitan Dance Company” och är gift med en lektor i teater, enligt webbpublikationen Heavy.

Hennes tweet länkar till den oppositionella amerikanska gräsrotsrörelsen Demokratisk koalitionen (The Democratic Coalition). Rörelsen verkar mot Republikanerna och kampanjar för att president Donald Trump ska avsättas.

Hon omnämner inte presidenten i sången, men många ser den som en replik mot Donald Trumps flertaliga verbala angrepp mot kvinnor. Sången kommer även strax efter presidentens kommentar om att ”det är en läskig tid för unga män i Amerika” (a very scary time for young men in America).

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons