Annons

Hetaste rocken just nu enligt Andres Lokko

Trasigt, udda, spöklikt, sorgtungt, filmiskt, tillbakalutat, briljant – samt bäst och mest relevant! Här är Andres Lokkos handplockade supermix lagom till helgen – varsågod!

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 5
Bild 2 av 5
Bild 3 av 5
Bild 4 av 5
Bild 5 av 5
Bild 1 av 1

1. Skinny Pelembe – No blacks, no dogs, no Irish (singel)

Uppvuxen i engelska Doncaster med sydafrikanska föräldrar skapar Skinny Pelembe – döpt till Doya Beardmore – musik där han över jazzigt och våghalsigt brustna beats sömlöst pendlar mellan sång och rap med lyrik om rasism och xenofobi. Hans första singel för nyjazzetiketten Brownswood är lika udda våren 2019 som det är perfekt popmusik.

2. Beth Gibbons & The Polish National Radio Symphony Orchestra – Henryk Górecki: Symphony No. 3 (Symphony Of Sorrowful Songs) (album)

Annons
Annons
Bild 1 av 2
Bild 2 av 2

Både som medlem i Portishead och som alldeles för sporadisk soloartist förblir Beth Gibbons ständigt underskattad. Hennes spöklika stämma är som klippt och skuren att framföra den polske kompositören Góreckis sorgtunga symfoni som bitvis utspelar sig på insidan av en Gestapo-cell.

3. RV & Headie One - Trappers x drillers II (mixtape)

Tottenham-duons filmiskt tillbakalutade drill är fylld av fotbollsreferenser och musikens framstår som så tungt avdomnad, ibland självmedicinerad intill förlamning, att den – på bästa möjliga vis – beter sig som om den just har träffats av en boll i ansiktet.

Annons
Annons
Bild 1 av 2
Bild 2 av 2

4. ”Soul Jazz Records presents Fashion Records: A - Class top notch hi fi sounds in fine style” (kommande antologi)

Skivetiketten Fashion Records utgjorde en av de mest utpräglade och viktiga bryggorna i den svarta brittiska musikens resa från den nyss och så tidigt bortgångne Ranking Roger i skabandet The Beat hela vägen fram till den här månaden då jungle-legenden Shy Fx, mot precis alla odds, skulle ge ut 2019 års hittills bästa och mest relevanta album.

5. Lucas Arruda – Onda nova (album)

Jag var alldeles nyligen i Tokyo i tio dagar och nästa musikspalt kommer att fördjupa sig i det men detta briljanta AOR-album av den brasilianske artisten och konstnären Lucas Arruda måste jag nämna redan nu för att det 1) är fantastiskt bra och 2) det utspelar sig exakt i den musikaliska sfär jag har så många skäl att berätta mer om i slutet av april.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons