Annons

Hodgson hyllar Lagerbäcks arbete

Vad som ligger bakom Islands utveckling? Roy Hodgson vet svaret: Ett arbete signerat Lars Lagerbäck och Roland Andersson. – De har erfarenheten och visheten, sade Englands förbundskapten.

Under strecket
TT
Publicerad

Roy Hodgsons godtar rollen som favorit. Samtidigt är han väl medveten om vad som väntar, och då spelar det ingen roll vilken etikett England har fått inför måndagskvällens åttondelsfinal på Allianz Riviera i Nice.

Ett lag med Lars Lagerbäcks och Rolands Anderssons – en av ledarna som ingår i Islands ledarstab – organisation är alltid farligt.

– Jag tycker att Island har Lars Lagerbäck och Roland Andersson att tacka för mycket. De kan organisera lag, de tar hand om spelarna på ett bra sätt och får alltid ut maximalt av dem. Det gör att Island är ett svårt lag att slå, sade han under presskonferensen i Nice.

– Dessutom jobbar spelarna väldigt hårt för varandra, vilket man inte ser varje dag. Jag tror att de ligger bakom det också.

Hodgson avslöjar inte vilka taktiska motdrag han har.

Men några knep finns det allt.

Det var trots allt Hodgson och Bob Houghton som på 1970-talet var läromästare och mentorer för en hel generation svenska tränare.

Lagerbäck var bara en i raden som plockade delar från duons minimalistiska syn på spelet för att få ihop till en egen och framgångsrik fotbollsfilosofi.

– Lars var en av människorna som jag träffade då. De gillade mitt sätt att vinna matcher och tog efter, det gjorde så klart att man utvecklade speciella band med dem, sade Roy Hodgson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons