Annons

Hongkongbörsen rusar efter nya uppgifterna

Carrie Lam.
Carrie Lam. Foto: Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Nina Latvala / Omni Ekonomi
Publicerad

Hongkongbörsen stängde upp 3,9 procent på onsdagsförmiddagen, efter uppgifter om att Hongkongs ledare Carrie Lam kommer att dra tillbaka det kritiserade lagförslaget som skulle tillåta utlämningar till Kina. Senare under eftermiddagen svensk tid bekräftade Lam att förslaget formellt dras tillbaka.

Lagförslaget fick ta emot hård kritik och var upprinnelsen till de massiva protester som pågått i regionen i flera månader.

Både Hongkongs ekonomi och börsen har tagit stryk av demonstrationerna och de politiska spänningarna. En källa uppger för South China Morning Post att slopandet av förslaget är ett sätt att försöka ”kyla ner atmosfären”.

Källor: Carrie Lam kommer att dra tillbaka kritiserat lagförslagscmp.comLam tillmötesgår ett av demonstranternas stora krav genom att dra tillbaka lagförslagetbloomberg.comDet breda MSCI Hongkong var på väg mot den bästa handelsdagen sedan 2011, upp 4,6 procentdirekt.omniekonomi.seHongkongbörsen har fallit över 10 procent sedan protesterna började i juniafp.omni.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons