Annons

HQ-fallet: Förlikningen uppskjuten

Beslutet om huruvida HQ-fallet kommer upp i hovrätten eller inte skjuts åter upp. Konkursförvaltaren begär åter anstånd med avgörandet om han ska driva fallet eller inte. Han försöker fortfarande få till en förlikning mellan Mats Qviberg och de övriga topparna å ena sidan och HQ AB å den andra.

Under strecket
Publicerad

Finansmannen Mats Qviberg.

Foto: Fredrik Sandberg /TT

Finansmannen Mats Qviberg.

Foto: Fredrik Sandberg /TT
Finansmannen Mats Qviberg.
Finansmannen Mats Qviberg. Foto: Fredrik Sandberg /TT

Konkursförvaltaren i HQ AB:s konkursbo, Bill Kronqvist, begär åter anstånd med att bestämma om han ska driva fallet i hovrätten eller inte. Tidigare hade han begärt anstånd till skärtorsdagen, 29 mars, men nu vill han få uppskov till 4 maj, vilket hovrättsrådet Annika Malm, som är ansvarig för fallet, har beviljat.

Precis som SvD har rapporterat har förhandlingarna om en förlikning varit svåra och därför har Bill Kronqvist inte kunnat få dem klara före påsk, vilket han tidigare trodde skulle gå.

I sin begäran om att hovrätten ger honom anstånd skriver Bill Kronqvist att ”många olika parter” är inblandade i förhandlingarna ”vilket försvårat diskussionerna och påverkat dem tidsmässigt”.

HQ AB stämde bolagets tidigare styrelse, inklusive Mats Qviberg, på 5 miljarder kronor, inklusive ränta. I tingsrätten vann Qviberg och de övriga topparna på alla punkter utom en. Men rätten kom med hård kritik mot flera av topparna – och HQ AB överklagade domen till hovrätten. Men sedan försattes HQ AB i konkurs eftersom bolaget inte hade råd att betala vinnarsidans rättegångskostnader på en kvarts miljard kronor.

Nu är frågan om konkursförvaltaren ska driva fallet i hovrätten eller inte. Parterna förhandlar om en förlikning, vilket SvD tidigare rapporterat.

Fullt krig i HQ-förlikning – Qviberg vill döda falletsvd.seHQ-fallet: Förhandlingar om förlikning pågårsvd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons