Annons

HQ lovar fortsättning trots konkursen

Foto: Tomas Oneborg

Det kan bli ännu ett kapitel i HQ-processen efter nyår. Ordföranden i det konkursade bolaget utlovar närmare förklaring inom kort.

Under strecket
Publicerad

Christer Sandberg, som var ordförande i HQ fram till konkursen i fredags, skriver i ett kortfattat mejl till en grupp aktieägare att de inte ska vara ”förskräckta när ni läser i tidningen att HQ AB försatts i konkurs i dag. Det är planerat så inför överklagandet, det fanns ingen som var beredd att lägga upp 300 miljoner kronor för att syna korten i Hovrätten.”

Sandberg bifogar tre pm och yttranden angående överklagandet. Han ger dock inga ytterligare detaljer om hur processen ska kunna drivas vidare nu när bolaget är försatt i konkurs. Mycket talar dock för att konkursen gör det möjligt för att företaget att driva processen vidare utan att betala de 260 miljoner kronor man är skyldig motsidan för deras rättegångskostnader.

”Jag kan förklara närmare när vi träffas vid tillfälle,” avslutar Sandberg sitt mejl.

Christer Sandberg är fåordig med kommentarer. I ett mejl till SvD konstaterar han att ”HQ AB är redan försatt i konkurs. Konkursförvaltaren kommer att pröva ett fortsatt överklagande.”

På en uppföljande fråga skriver han dock att ”Det blir en fortsättning”.

För att kunna gå vidare med sitt överklagande måste företaget först ställa garantier på 260 miljoner för rättegångskostnaderna. Det är oklart hur mycket pengar företaget hade vid konkursen, men vid utgången av förra kvartalet uppgick kassan till drygt nio miljoner kronor. Sedan dess har företaget med all sannolikhet haft stora utgifter för bland annat advokater.

Det innebär att HQ inte kan ha pengar att betala rättegångskostnaderna, än minde finansiera egna advokater inför ett överklagande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons