Annons

Hur känns det att bli Årets stilist Karin Thunberg?

Karin Thunberg, till vardags SvD-medarbetare och frilansjournalist, tilldelades priset som Årets stilist av Journalisten. Priset fick hon för att ha brutit ny stilistisk mark inom journalistiken med sina många intervjuer och reportage.

Under strecket
Publicerad

Karin Thunberg.

Foto: Dan Hansson

Karin Thunberg.

Foto: Dan Hansson
Karin Thunberg.
Karin Thunberg. Foto: Dan Hansson

– Det känns fantastiskt roligt och hedersamt att få ett riktigt hantverkspris när man har ägnat sig åt journalistik i över 40 år.

Vad tyckte du om motiveringen?

– Jag älskar att skriva kolumner men jag har lagt så mycket arbete kring mina intervjuer, så det känns väldigt kul att de uppmärksammas.

Vilka intervjuer minns du mest?

– Oj, jag har intervjuat så många. Alla från kungen till myggforskare. Men nu när jag var med på prisutdelningen på Den gyldene freden kändes det som att gå in i en tidsmaskin. För precis till vänster inne i restaurangen hade jag tidigare intervjuat Cornelis Vreeswijk och till höger Fred Åkerström.

Vad är ditt bästa tips för att lyckas med en intervju?

– Det är att vara väldigt påläst och alltid leta efter udda grejer. Men det som alltid hjälpt just mig är att jag har haft en lustfylld nyfikenhet som jag har värnat om. Sen måste man alltid våga fråga.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons