Annons

Ivar Arpi:Hur många islamister finns kvar i Miljöpartiet?

Foto: Kicki Nilsson/TT
Under strecket
Publicerad

Varför vill alla islamister vara med i Miljöpartiet? Jag kan inte hindra tanken när jag läser om Milli Görus och att de får pengar av Malmö Stad. Idris Yildiz, ordförande i Malmö, var under flera år aktiv miljöpartist och satt då i socialnämnden. Kanske är det inte så konstigt eftersom landsmannen Mehmet Kaplan hade banat väg i partiet för andra islamister.

I januari i år försökte organisationens svenska gren hyra en lokal på Hisingen i Göteborg, skriver Kvällsposten i dag. Efter att Polisen uttryckt allvarlig kritik stoppades det av stadsdelsnämnden.

I Malmö är man dock frikostigare.

Återkommande avslöjas hur våra skattepengar går till islamistiska organisationer som är fientligt inställda till oss.

Från 1 januari 2016 till och med 30 augusti 2018 har Milli Görus tagit emot 72 143 kronor av S-ledda Malmö stad. Detta trots att de är emot integration, sprider antisemitism, vill ”omvända” homosexuella (eller värre) och anser att Väst (och/eller judar) är orsaken till allt ont här i världen. Målet för organisationen är att tvätta islam rent från västerländsk föruttnelse. Typ demokrati, jämställdhet och sånt trams, kan man väl tänka sig.

Annons
Annons

Så vad har Socialdemokraterna i Malmö att säga till sitt försvar? Varför sponsrar man islamism med skattemedel? ”Vi har inte resurser på förvaltningen att sitta och googla och kolla vad någon skrivit eller uttalat. Dessutom skriver de på turkiska”, säger kommunalrådet Frida Trollmyr (S), som har ansvar över kultur och fritid.

Orka kolla liksom! Så jobbigt!

Och så denna koppling till Miljöpartiet. Orsaken till att Mehmet Kaplan fick lämna regeringen var att alltså att han hade starka kopplingar till Milli Görus (och Grå vargarna). Men hur många fler islamister finns kvar i Miljöpartiet? Det var knappast alla som lämnade tillsammans med Mehmet Kaplan.

Olika sorters islamism ökar hela tiden sitt inflytande i Sverige. Det är ett hot mot landet, inte bara av säkerhetsskäl, utan även kulturellt eftersom den tar aktivt avstånd från vårt sätt att leva. Islamister vill inte att muslimer ska integreras i Sverige, de vill hellre integrera svenskar i islam.

Återkommande avslöjas hur våra skattepengar går till islamistiska organisationer som är fientligt inställda till oss. Frågan fanns förvisso inte i någon valkompass jag har gjort, men jag tror att flertalet skulle säga att de inte vill sponsra islamism, om de fick chans att svara.

Kaplans möte med topparna i Milli Görüsaftonbladet.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons