Annons

I eftermiddag avgörs Östersunds framtid

Östersunds FK:s vd Lennart Ivarsson närvarar när Svenska Fotbollförbundets överklagandenämnd sammanträder i Stockholm. Arkivbild.
Östersunds FK:s vd Lennart Ivarsson närvarar när Svenska Fotbollförbundets överklagandenämnd sammanträder i Stockholm. Arkivbild. Foto: Per Danielsson/TT

Allsvenskan eller superettan?

Klockan 17.00 sammanträder Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd för att avgöra Östersunds FK:s framtid.

Däremot kan det dröja innan ett slutgiltigt besked presenteras.

Under strecket
Pelle Strandman / TT
Publicerad

I slutet av november kom beskedet att Svenska fotbollförbundets (SvFF) licensnämnd nekar Östersund elitlicens för spel i allsvenskan 2020.

Således blir det i stället Brage som tar över platsen i den högsta serien, och superettan nästa säsong för Östersunds del – det vill säga om ÖFK:s överklagan av beslutet avslås.

Klubben tog i början av december ärendet vidare till SvFF:s överklagandenämnd som i dag, klockan 17, sammanträder i Stockholm för att ompröva licensnämndens beslut.

Även Östersund kommer ha representanter på plats för att göra en muntlig framställan. Detta i form av klubbens vd Lennart Ivarsson samt advokaten Tom Pripp, som även är adjungerad styrelseledamot i föreningen.

– Vi går inte in på detaljer men det är en mängd olika saker som vi har förtydligat, säger ÖFK:s presskontakt Niclas Lidström om den nya dokumentation som framförts från klubben.

– Vi har ägnat massa tid till att förtydliga information som vi tror kommer ha en avgörande påverkan.

Vilket beslut som överklagandenämnden landar i lär dock inte bli känt före dagens slut.

– Det troliga är att vi inte får ett besked i dag. Troligen blir det tidigast på fredag, säger Niclas Lidström.

Får Östersund ett negativt besked även av överklagandenämnden finns en sista möjlighet för klubben att ansöka om att få saken prövad i Riksidrottsnämnden, som är högsta instans.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons