Annons

Torbjörn Isacson:Frågetecken kring Postnords framtid

Det abrupta avskedet av Postnords två högsta tjänstemän reser nya frågor kring postjättens framtid. Allt talar för att ytterligare dramatiska förändringar väntar.

Under strecket
Publicerad
Foto: Emil Langvad/TT Bild 1 av 3

Christian Jansson, Postnords styrelseordförande.

Foto: Anders Wiklund/TTBild 2 av 3

Johan Lindholm, Sekos ordförande på Postnord.

Foto: Anders Wiklund/TTBild 3 av 3
Foto: Emil Langvad/TT Bild 1 av 2

Christian Jansson, Postnords styrelseordförande.

Foto: Anders Wiklund/TTBild 2 av 2
Foto: Emil Langvad/TT

Den officiella förklaringen till att vd och finanschef får gå på dagen klingar aningen ihåligt. Enligt ordförande Christian W Jansson finns det exempelvis inga oenigheter kring strategin, utan de båda får lämna för att styrelse och vd är överens om att han inte ”orkar ett varv till”.

Själv skriver Håkan Ericsson i vd-ordet i årsredovisningen, som släpptes för mindre än två veckor sedan, att han ser fram emot att vidareutveckla verksamheten, att det är ett spännande år som kommer och att ”vi” möter
framtiden med fortsatt högt tempo.

Christian Jansson, Postnords styrelseordförande.
Christian Jansson, Postnords styrelseordförande. Foto: Anders Wiklund/TT
Annons
Annons

Johan Lindholm, Sekos ordförande på Postnord.

Foto: Anders Wiklund/TTBild 1 av 1

Å andra sidan har Christian W Jansson bara varit styrelseordförande i knappt åtta månader. Han behövde tid för att sätta sig in i arbetet, och för att byta både ordförande och vd med kortare mellanrum än så krävs snarast en akut kris av Swedbank-format.

Formuleringar kring vikten av motiverad personal för att kunderna ska återfå förtroende säger också en del om stämningarna på företaget.

Samtidigt är det ovanligt att facket, i det här fallet Seko, strax efter det officiella beskedet skickar ut ett pressmeddelande om att de står bakom att det krävs ett nytt ledarskap. Formuleringar kring vikten av motiverad personal för att kunderna ska återfå förtroende säger också en del om stämningarna på företaget.

Det abrupta ledningsbytet kommer efter att Postnord under det senaste året trots allt genomfört en hel del förändringar, och själva hävdar att förtroendet är på väg tillbaka. De flesta tycks dock överens om att det krävs betydligt mer för att verkligen vända den läckande logistikgiganten, där flera delar lider av klen lönsamhet och svaga framtidsutsikter. Från ägarhåll, där kommunikationen med Postnords ledning tidigare har gnisslat, är den officiella kommentaren nu att Postnord är på en förändringsresa och långt ifrån mål.

Johan Lindholm, Sekos ordförande på Postnord.
Johan Lindholm, Sekos ordförande på Postnord. Foto: Anders Wiklund/TT
Annons
Annons

Möjligen ges en fingervisning kring den framtida inriktningen i styrelsens formulering att ”ett ökat fokus måste ligga på kärnverksamheten i respektive land”, samtidigt som ”takten i omställningsarbetet” behöver öka.

Postnords ledning har hittills sett det som mycket viktigt att bygga upp en pan-nordisk logistikgigant. Men bakom alla fina formuleringar har det dolts ett företag som sällan går i samma takt. Det har varit väldigt svårt att få ihop de olika delarna, där inte minst fusionen med danska posten varit en stor belastning. Det finns också schismer mellan olika verksamheter inom logistikkoncernen.

Ett avsmalnat fokus torde innebära att en del verksamheter kommer att skäras bort, och förhoppningsvis skötas mer effektivt av någon annan aktör. Den typen av ingrepp lär vara lättare att göra för en ny ledning, som inte förknippas på samma sätt med den gamla strategin.

Det tog lång tid att hitta en ny styrelseordförande, där toppkandidaten Mats Jansson hoppade av med motiveringen att det var ett ’självmordsuppdrag’.

Talet att dela upp hela koncernen dyker emellanåt också upp både från kunder, anställda och på hög politisk nivå på båda sidor Öresund. Inte minst lär en del skattebetalare förespråka den idén.

Dessutom måste alltså takten i förändringarna öka. Men att spara och skära ned i en verksamhet som redan lider av missnöjda kunder och medarbetare är onekligen tufft.

En ny ledning ska vara på plats före årsskiftet. Det tog förvisso väldigt lång tid att hitta en ny styrelseordförande, där bland annat toppkandidaten Mats Jansson hoppade av med motiveringen att det var ett ”självmordsuppdrag”. Men Postnord behöver snabbt en handlingskraftig ledning som kan börja styra det hela i rätt riktning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons