Annons

Ilestedt mot Rubensson i CL: "Ska bli kul"

Elin Rubensson, här i Göteborg, ställs mot nära vännen och landslagskollegan Amanda Ilestedt och hennes Bayern München i Champions League. Arkivbild.
Elin Rubensson, här i Göteborg, ställs mot nära vännen och landslagskollegan Amanda Ilestedt och hennes Bayern München i Champions League. Arkivbild. Foto: Thomas Johansson/TT

Båda tog VM-brons i Frankrike.

Men bara en av dem kan gå vidare från Champions Leagues 16-delsfinal. Elin Rubensson och hennes Göteborg ställs mot nära vännen Amanda Ilestedts Bayern München.

– Det ska bli jättekul, jag älskar sådana här matcher, säger Rubensson.

Under strecket
TT
Publicerad

Landslagsstjärnorna spelade tillsammans i Rosengård i flera år (2010-2014) och var en del av det blågula succégänget som lämnade sommarens mästerskap med en bronsmedalj.

Nu möts de i världens största klubblagsturnering för damer.

– Jättekul. Hon (Amanda) är en av mina bästa vänner utanför fotbollen, så det är klart att det kommer vara lite speciellt. Det var längesedan jag mötte henne nu, säger Elin Rubensson och skrattar.

– Det ska bli kul att träffa henne.

Duon tog bland annat SM-guld tillsammans i Rosengård 2014, innan Elin Rubensson flyttade till ligarivalen Göteborg säsongen därpå. Några år senare, 2017, valde Amanda Ilestedt att lämna Sverige för proffslivet i tyska Turbine Potsdam. I våras skrev hon på för Bayern München.

Den tyska storklubben går in som favorit i mötet med Göteborg, som börjar på hemmaplan den 11 eller 12 september.

– Men det är inte alltid fel att vara underdog, säger Elin Rubensson.

TT: Fördel eller nackdel att börja hemma?

– Jag vet inte vad som är för- eller nackdel, men jag tycker det är jätteskönt att börja hemma där vi känner oss trygga och så. Det är nog ingen nackdel.

Annons
Annons

Göteborg kommer närmast från en 3–0-seger borta mot Örebro (6–0 hemma mot Kungsbacka innan dess) och ligger tvåa i allsvenskan, fyra poäng bakom Rosengård.

– Vi är inne i en väldigt bra period just nu. Vi har gjort många mål i de två senaste matcherna och spelat fin fotboll. Det är skönt att komma in med bra självförtroende inför att Champions League drar i gång, säger Rubensson.

TT: Vad ger du er för chanser mot Bayern München?

– Jättesvårt att säga. Jag har aldrig spelat ute i Europa med Göteborg, så vi får väl se. Men vi vill vinna alla matcher vi spelar. Det är den inställningen vi går in med.

Regerande svenska mästaren Piteå ställs i sin tur mot danska Bröndby.

Ett överkomligt motstånd, enligt backen Ronja Aronsson.

– Jag har inte så mycket koll på dem, men det blir jättebra med Bröndby. Det är en hyfsat bra resa, jag hörde att det kunde ha blivit Kazakstan (BIIK-Kazygurt) också, och det är inte lika roligt för oss som redan har många resor. Jag tror absolut att vi kan gå vidare, säger 21-åringen, som nyligen blev uttagen i den svenska EM-kvaltruppen.

– Väldigt kul, det händer mycket nu, säger landslagsdebutanten.

Returmötena spelas den 25 eller 26 september.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons