Annons

Indiskas vd: Kniven mot strupen lockar

Foto: Veronica Johansson

Karin Lindahl tog sitt sparkapital och köpte den konkurshotade butikskedjan Indiska. Branschen är fortfarande utmanande, men hon ångrar sig inte.

– Jag får motivation när det är på allvar, säger hon i SvD:s podd Min första miljon.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

I dag tycker Karin Lindahl att hennes beslut att köpa Indiska är ännu mer modigt, än vad hon tänkte för nära två år sedan köpet genomfördes - i synnerhet med tanke på hur svårt läget är i butikshandeln.

– Det ser ofta lättare ut på pappret, säger hon i SvD:s podd Min första miljon.

Hon har en bakgrund som konsult hos Mc Kinsey och berättar att redan då lockades hon till uppdrag som hade kniven mot strupen.

– Det var därför jag sökte mig till Indiska, de hade ju då redan genomfört en rekonstruktion, säger hon och förklarar att hon tycker om att komma in och göra skillnad.

Själv tvingades hon genomföra en ny rekonstruktion samma höst som hon tog över bolaget och hon gjorde jobbet rekordsnabbt.

I podden berättar Karin Lindahl även hur hon finansierade köpet av Indiska och om sitt aktieintresse. Och varför hon är glad över att Indiska inte är på börsen.

– Det är en oerhörd press med den kvartalshets som finns, att varje kvartal behöva förklara sig, speciellt nu när det går trögt i branschen.

Min första miljon är en intervjupodd om pengar – men mest om drivkraft, motivation och framgång. I podden träffar ekonomireportrarna Sara Bränström, Joel Dahlberg och Mikael Törnwall kända entreprenörer som nått långt – och som berättar om sin resa.

Vi får deras bästa vägar till framgång och de avslöjar vad som driver dem. Och hur de tjänade sin första miljon.

Här hittar du Min första miljon på Itunes

‎Min första miljon i Apple Podcastsitunes.apple.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons