Annons

Inför dagens besked – ÖFK tror på elitlicens

Under måndagen kommer Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd med besked om Östersund beviljas elitlicens. Arkivbild.
Under måndagen kommer Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd med besked om Östersund beviljas elitlicens. Arkivbild. Foto: Per Danielsson/TT

Ska Östersund beviljas elitlicens och få fortsätta i allsvenskan eller inte? I dag kommer överklagandenämnden med sitt besked.

– Vi har fått in mer pengar de senaste veckorna som vi tycker borde vara avgörande, säger klubbens presschef Niclas Lidström till Östersunds-Posten.

Under strecket
TT
Publicerad

Östersunds FK hymlar inte med sin positiva inställning – detta trots licensnämndens beslut, från den 27 november, att inte bevilja fotbollsklubbens elitlicens för 2020.

Det finns nämligen skäl att tro att den näst högsta instansen, Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd, landar i en annan slutsats, menar ÖFK:s presschef Niclas Lidström.

– Vi har hela tiden varit optimistiska eftersom vi har ett så bra "case". Nu har vi också lagt fram en massa nya saker för nämnden. Vi har fått in mer pengar de senaste veckorna som vi tycker borde vara avgörande, säger han till tidningen.

Anledningen till att Östersund inte beviljades elitlicens av licensnämnden var för att klubben inte bedömdes kunna genomföra nästa års säsong på ett tillförlitligt sätt ekonomiskt.

I onsdags sammanträdde överklagandenämnden i Stockholm, med ÖFK:s vd Lennart Ivarsson och advokaten Tom Pripp (även adjungerad styrelseledamot i föreningen) närvarande.

Klockan 11 i dag meddelas beslutet.

– Vi har tittat på vad licensnämnden har sagt och steg för steg förtydligat de sakerna. Många av de här sakerna har vi redan löst, säger Niclas Lidström.

Vid ett nytt negativt besked för Östersund finns möjligheten att ansöka om att få ärendet prövat i den tredje och högsta instansen, Riksidrottsnämnden.

Tvångsdegraderas ÖFK blir det i stället spel i superettan nästa år, medan den allsvenska platsen går till Brage.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons