Annons

Ingen Bataclankonsert för Hughes

Eagles of Death Metal var inte välkomna när Sting spelade på Bataclan i Paris, ett år efter den blodiga attacken. Bandets manager förnekar uppgifterna om att sångaren Jesse Hughes försökte ta sig in.

Under strecket
TT
Publicerad

Jesse Hughes.

Foto: Berit Roald/TTBild 1 av 1

Jesse Hughes.

Foto: Berit Roald/TTBild 1 av 1
Jesse Hughes.
Jesse Hughes. Foto: Berit Roald/TT

"Jesse försökte aldrig ens komma in på Stings konsert i kväll", skriver Eagles of Death Metals manager Marc Pollack i ett uttalande till Billboard, efter rapporterna om att två medlemmar ur bandet kastats ut.

Lördagskvällens minneskonsert med Sting var den första sedan Bataclan genomgått en omfattande renovering efter terrordåden den 13 november i fjol, då det var Eagles of Death Metal som stod på scenen.

"Denna dag handlar inte om Jesse Hughes eller Eagles of Death Metal. I själva verket är Jesse i Paris för att minnas de tragiska händelserna för ett år sedan med sina vänner, familj och fans. Det handlar om att minnas den tragiska förlusten av liv som inträffade mitt framför ögonen på honom under hans konsert...", skriver Pollack.

Pollack riktar kritik mot en av konsertlokalens chefer, Jules Frutos, som sade att han kastat ut två av bandmedlemmarna.

– De kom in, jag kastade ut dem. Det finns saker som inte går att förlåta, sade Jules Frutos till AFP.

Orsaken var enligt Frutos att Huges tidigare i år sagt att delar av personalen på Bataclan ska ha varit inblandade i terrordådet.

"...och denna fege Jules Frutos känner behovet av att smutsa ner sin egen klubbs återöppnande genom att sprida falska historier till pressen, och förmörka en fantastisk möjlighet som kunde ha använts för att sprida fred och kärlek...", skriver Pollack i uttalandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons