SvD Perfect Guide
Annons

”Ingen solnedgång är så vacker som den i Fiskebäckskil”

Foto: Tobias Lundkvist/IBL

Modeentreprenören Sofia Wallenstam bestiger schweiziska bergstoppar, njuter av franska cypresslundar och dricker mojito i Västindien på sin semester.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 31 augusti 2018
Bild 1 av 2
Bild 2 av 2

HOTELL
La Réserve Ramatuelle
Chemin de la Quessine, 83350 Ramatuelle, Frankrike
lareserve-ramatuelle.com

När jag besöker södra Frankrike föredrar jag att checka in på hotell La Réserve Ramatuelle. Det är ett jättefint hotell och spa som ligger lite avskilt från de större städerna i området. Hotellet har den mest fantastiska havsutsikten och är designat av arkitekten Jean-Michel Wilmotte. Området påminner om en liten villastad omgiven av oliv- och cypressträd med utsikt mot ett turkost medelhav. Hit brukar jag ta med mig både familj och vänner och njuta av total avkoppling.

Annons
Annons
Bild 1 av 2
Bild 2 av 2

SOLNEDGÅNG
Fiskebäckskil
Västra Götalands Län, Sverige

Det finns nog ingenting bättre än när den svenska sommaren når Fiskebäckskil. Oavsett hur mycket som står på sommarschemat måste jag tillbringa minst två veckor varje sommar här. Familjen har ett hus på höjden, med utsikt över den västra havskusten. På kvällarna tar vi gärna en promenad över klipporna och avslutar med att sätta oss på vårt favoritställe för att titta på den alltid så ljuvliga solnedgången. Det finns faktiskt ingen solnedgång som är så vacker som den i Fiskebäckskil.

VANDRING
Matterhorn
Zermatt, Schweiz
zermatt.ch/en/matterhorn

Jag älskar Alperna och tillbringar gärna några dagar per säsong i bergen. På sommarhalvåret åker jag helst till Zermatt i Schweiz och vandrar. Turen upp till Matterhorns bergstopp är den mest fantastiska jag varit med om när det kommer till vackra vyer och grönska. Även fast jag älskar det rus som en storstad ger så njuter jag av att stå högt upp på bergstopparna flera mil från buller och ljud.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

STAD
Portofino
Italien

Italien är ett av mina favoritresmål och vi älskar att åka dit hela familjen. Just Portofino har blivit en storfavorit, här kan man hitta allt från utsökt italiensk mat till härliga barer. Här brukar vi hyra båt eller bil och åker då gärna förbi en annan favoritstad, närbelägna Cinque Terre. Vi läser böcker, spelar tennis och dricker bellinis på de små restaurangerna på torget i byn. Den bästa bellinin hittar man på Jolly Wine Bar, där får man drinkarna i härligt stora vinglas!

BAR
Basil’s Bar
Västindien
basilsbar.com

På ön Mustique i Västindien ligger den spartanska baren Basil’s Bar som ägs av Mr. Basil Charles själv. Baren ligger precis vid vattnet och här serveras riktigt bra mojito. Här stöter man också på de mest intressanta människorna, vilket kan vara allt från världskändisar till byns lokala fiskemän.

Foto: IBL, Tobias Lundkvist

Annons