Annons

Inget fel av polisen när papperslösa fick städjobb

Arlanda.
Arlanda. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Anders Hovne / Omni
Publicerad

En utredning om tjänstefel, som upprättades sedan det blivit känt att tre uzbekiska medborgare fått städjobb på Arlanda, trots att de saknade arbets- och uppehållstillstånd, har lagts ner. Det rapporterar DN.

Polisens verksamhetsskydd hade intygat att de tre var säkerhetsklassade. Men enligt vice överåklagare Bengt Åsbäck på Särskilda åklagarkammaren är det inte polisens jobb att se till att personalen är säkerhetsklassad, utan städbolagets som de jobbar för, vilket är anledningen till att utredningen är nedlagd.

Inte heller Lars Hammarsjö, biträdande lokalpolisområdeschef på Arlanda, anser att gränspolisen gjort något formellt fel, men säger att det kan finnas anledning att se över rutinerna.

Polisen får bara göra kontroller i belastningsregistret och där förekom inte personernadn.seDe tre personerna misstänks för att olovligt vistas i Sverigett.omni.seStädbolaget: Vi ser med största allvar på det som häntdn.seFlera poliser reagerade på att städningen inte sköttes (17 januari)expressen.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons