Annons

Insamling för bortsprungen VM-hund

Den colombianska landslagshunden Leela, som skulle tävla i agility-VM i Kristianstad, har varit försvunnen sedan mitten av förra veckan. En insamling för att bistå husse och matte i letandet har i nuläget dragit in 120 000 kronor. Arkivbild.
Den colombianska landslagshunden Leela, som skulle tävla i agility-VM i Kristianstad, har varit försvunnen sedan mitten av förra veckan. En insamling för att bistå husse och matte i letandet har i nuläget dragit in 120 000 kronor. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Engagemanget för den bortsprungna colombianska landslagshunden Leela är stort. En insamling för att bistå husse och matte i sökandet efter hunden har i dragit in runt 120 000 kronor, rapporterar lokala medier.

– Vi är många som vill att de inte ska bli skuldsatta för det som hänt och förhoppningsvis så hittar de sin hund snart, säger Mimi Jönsson, initiativtagare till insamlingen till HD/Sydsvenskan.

Leela, som är en Shetland sheepdog, försvann förra veckan när hon blev skrämd under en promenad med sin ägare. Hunden besökte Kristianstad för att tävla i agility-VM. De insamlade pengarna ska bli ett stöd till ägarna så att de kan vara kvar i Sverige till dess att hunden hittats.

– Vi har också hjälpt dem med att få tag i en bil de kan använda och internetabonnemang så att de kan kommunicera, säger Mimi Jönsson.

Mängder av människor har hjälpt till i sökandet av hunden. Hon har setts både rent visuellt och så kallade id-hundar har också känt doftspår. Allmänheten uppmanas att inte försöka fånga henne.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons