Annons

Interaktivt selfiemuseum slår upp portarna

Det ska vara omöjligt att inte plåta sig själv på The Museum of Selfies, som slår upp i Los Angeles i januari.
Det ska vara omöjligt att inte plåta sig själv på The Museum of Selfies, som slår upp i Los Angeles i januari. Foto: The Museum of Selfies / Wikicommons
Under strecket
Anna Flemmert / Omni
Publicerad

Museum of Selfies. Så heter ett av årets mest hajpade museum som slår upp i Los Angeles i januari, skriver flera medier.

Det nya interaktiva selfiemuseet i området Glendale strax norr om Hollywood blir en hyllning till nutidens älskade och hatade självporträtt. Enligt Los Angeles Times ska det vara omöjligt att inte plåta sig själv i de många konstnärliga rummen och häftiga miljöerna. Det kommer bland annat finnas ett badrum utan ”självreflektion” i speglarna.

Museet är fullt av konstverk, som en tron skapad av selfiepinnar, narcissistiska installationer och smarta parodier på berömda fotografier och målningar av bland annat Leonardo da Vinci, Gustav Klimt och Vincent van Gogh.

Det också finnas en allvarligare avdelning med information om de många dödsfall som våghalsiga selfieförsök orsakat, skriver Allt om resor. Fram till september i år rör det sig om 358 stycken, enligt museets räkning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons