Annons

IS-kvinna åtalas för att ha låtit femåring dö

En tysk IS-kvinna åtalas för krigsbrott under sin tid i Irak. På bilden irakisk polis som bekämpar IS i Mosul 2017. Arkivbild.
En tysk IS-kvinna åtalas för krigsbrott under sin tid i Irak. På bilden irakisk polis som bekämpar IS i Mosul 2017. Arkivbild. Foto: Felipe Dana/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

En tysk kvinna som är IS-medlem åtalas för krigsbrott, mord och vapenbrott vid en domstol i München. Kvinnan misstänks bland annat ha låtit en femårig flicka törsta ihjäl i solen i Mosul, Irak.

Den 27-åriga tyskan och hennes make hade köpt barnet för att ha henne som hushållsslav när de bodde i Irak 2015, enligt åklagarna.

"Efter det att flickan blev sjuk och vätte ned madrassen, kedjade den anklagades make fast flickan utomhus som straff och lät henne dö av törst i den brännande solen. Den anklagade tillät detta och gjorde inget för att rädda flickan", skriver åklagarna i ett uttalande.

Kvinnan misstänks också ha agerat som moralpolis och patrullerat gator och parker i Falluja och Mosul, beväpnad med gevär, pistol och en bombväst. Hennes uppgift var att se till att terrorrörelsens uppförande- och klädkoder följs, enligt åtalet.

Kvinnan, som efter det återvänt till Tyskland, greps när hon försökte resa till Syrien i juni i år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons