Annons

Isolerade barns far misstänks för övergrepp

Familjen hittades på en gård i Nederländerna. Arkivbild.
Familjen hittades på en gård i Nederländerna. Arkivbild. Foto: RTL/AP/TT

Den man som greps i oktober, misstänkt för att ha låst in sig och sex barn i ett rum på en gård i Nederländerna i flera år, misstänks nu även för att ha begått sexuella övergrepp mot två av sina sammanlagt nio barn.

Under strecket
TT
Publicerad

På gården i den lilla staden Ruinerwold befann sig fem syskon och deras sjuklige far i ett dolt rum där de verkade ha bott i flera år. Upptäckten gjordes efter ett tips från en 25-årig bror som uppgav att han hade lyckats fly och bad om hjälp på en bar.

Den 67-årige mannen greps då misstänkt för övergrepp, olaga frihetsberövande och penningtvätt.

Förutom de fem barnen som hittades på gården och den son som flytt har mannen tre andra barn som inte bodde på gården. Nu misstänks mannen även för att ha begått sexuella övergrepp mot två av de barnen, uppger nederländska åklagare.

Dna-tester har visat att barnen som bodde på gården, som uppskattas vara mellan 18 och 25 år gamla, hade samma föräldrar och att mannen är deras far.

Barnen på gården har inte registrerats när de fötts och har aldrig gått i skolan. Båda delarna är obligatoriska i Nederländerna.

En 58-årig man som betalat hyran för gården greps misstänkt för liknande brott när familjen hittades. Båda väntas framträda i rätten i januari.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons