Annons

Klagomål mot Ivanka Trump – Secret Service i möte med grannar

Grannar till Donald Trumps dotter Ivanka Trump och hennes man Jared Kushner är missnöjda med parets parkeringsvanor och stora säkerhetsarrangemang. Även deras sophantering får en känga.

Under strecket
Publicerad

Ivanka Trump och maken Jared Kushner.

Foto: Pablo Martinez Monsivais/APBild 1 av 1

Ivanka Trump och maken Jared Kushner.

Foto: Pablo Martinez Monsivais/APBild 1 av 1
Ivanka Trump och maken Jared Kushner.
Ivanka Trump och maken Jared Kushner. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Boende i ett område i Washington D.C. är missnöjda med sina grannar Ivanka Trump och Jared Kushner. Enligt uppgifter till Associated Press lämnar de ruttnande soppåsar utanför huset och tar alltför stor parkeringsplats på en redan trång gata. Ett av klagomålen handlar om familjen Trumps gigantiska säkerhetsapparat. Till och med en resa till lekplatsen med parets tre barn kräver tre stycken stadsjeepar.

– Det har varit en konstig cirkus sedan dagen de flyttade in, de har helt förstört kvarteret, sade grannen Marietta Robinson till Associated Press.

Huset har hyrts av Kushner och Trump sedan december, och de flyttade in precis efter Donald Trumps presidentinstallation. Båda arbetar i Vita huset som rådgivare åt presidenten.

Annons
Annons

Grannar har märkt av vad de beskriver som en ovanligt stor och aggressiv säkerhetsnärvaro.

Boende i det exklusiva Kalorama-distriktet är vana vid prominenta grannar. Ex-presidenten Barack Obama har bott där med sin familj ända sedan han lämnade presidentskapet, och Secret Service har stängt av hela deras gata för trafik. Amazons vd Jeff Bezos köpte ett hem i distriktet, och utrikesminister Rex Tillerson flyttade också in nyligen.

Ändå har ingen väckt grannskapets missnöje så som familjen Trump. På ett kvartersmöte nyligen dök Fox News nyhetsankare Chris Wallace upp och klagade över parkeringsproblem.

Secret Service har lagligt ansvar att skydda familjen, men grannar har märkt av vad de beskriver som en ovanligt stor och aggressiv säkerhetsnärvaro. Ivanka Trump lämnar och kommer till huset i en karavan på fyra bilar, sade Robinson.

”Det finns fler av dem än jag någonsin har sett”, skrev Robinson till den demokratiska borgmästaren Muriel Bowser och andra lokala tjänstemän. ”Ofta står de utanför huset vid vilken tidpunkt som helst och stirrar elakt på folk”.

Brevet – som också klagade på parkering, sopor och höga ljud – fick de lokala myndigheterna att agera.

Brevet – som också klagade på parkering, sopor och höga ljud – fick de lokala myndigheterna att agera. På fredagsmorgonen syntes arbetare utanför huset som tog bort ”ingen parkering”-skyltarna.

Lokala myndigheter sade att inga tillstånd hade sökts för parkeringsundantag eller stängningar av trottoarer sedan familjen Trump flyttade in. Ändå hade bilar tillhörande Trump-familjen setts parkera på de begränsade områdena i flera timmar, och avspärrningar hade byggts på trottoaren framför huset, vilket tvingade fotgängare att korsa gatan, sade grannen Rhona Wolfe Friedman.

En talesperson för Secret Service, Nicole Mainor, sade att Secret Service-medlemmar träffade grannar och stadstjänstemän på fredagen för att tala om deras bekymmer gällande parkering och andra störningar.

Det är inte klart om Ivanka Trump är medveten om klagomålen. På fredagen släppte hon ett uttalande via en medhjälpare där det framgick att hon ”älskar området och vår familj har fått ett otroligt älskvärt välkomnande från våra grannar”.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons