Annons

Ja till Staffanstorps omdiskuterade IS-förslag

Christian Sonesson (M).
Christian Sonesson (M). Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Anders Hovne / Omni
Publicerad

Kommunstyrelsen i Staffanstorp har nu fattat beslut om att eventuella IS-anhängare som återvänder till kommunen inte ska beviljas någon form av försörjningsstöd, rapporterar flera medier.

Det omdiskuterade förslaget hade lagts fram av kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) och han säger till TT att han tror att det finns en bred majoritet för förslaget även i kommunfullmäktige som ska rösta om det vid nästa sammanträde.

Moa Kindström Dahlin, universitetslektor i offentlig rätt vid Uppsala universitet, ifrågasätter dock om en kommun kan låta bli att betala ut stöd, med hänvisning till socialtjänstlagen.

– Även om kommunen röstar igenom det här skulle jag bli ytterst förvånad om en socialnämnd väljer att fatta beslut i enlighet med de kommunala riktlinjerna i stället för att följa lagen, säger hon.

Oppositionsråd: Det är ett väldigt populistiskt förslagtt.omni.seFörslaget röstades igenom med 7 röster mot 4expressen.seSonesson: Vi behöver styra up det här (betallänk)sydsvenskan.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons