Annons

Jag har aldrig en sekund ångrat att jag kom ut

Adam Lambert kom tvåa i amerikanska Idol 2009, fick kritik när han kysste en kille på American music award och har sjungit med Queen i fyra år. Nu släpper han sin ”svenska” soloplatta, producerad av de svenska demonproducenterna Max Martin och Shellback.

Under strecket
Publicerad

Hur var det att jobba med dem i Stockholm?

– Shellback är ett geni som hör ljud som andra ser färger. Max är lika briljant och har förmågan att veta vad folk vill lyssna på och hur han ska få dem att fastna för en låt.

Vad handlar nya singeln ”Ghost time” om?

– Om när ditt hjärta krossas och du känner dig vilsen, tom och besviken.

I ”Rumours” sjunger du med svenska stjärnskottet Tove Lo.

– Hon är helt otrolig, har en silkeslen ton i sin röst som är så vacker. Dessutom är hon en strålande textförfattare som tar upp viktiga saker på ett coolt, obesvärat sätt. Allt det här var före hennes världshit ”Habits” så hon frågade ut mig om mina erfarenheter av musikindustrin. Låten handlar om skvaller, rykten och folk som tror att de vet allt för att de läst om dig.

Queens gitarrist Brian May medverkar på låten ”Lucy”. Hur var det när han träffade Max Martin?

– Brian visste vem Max var men inte hur han såg ut. Vi satt i studion alla tre och Brian trodde att killen han pratade med var ljudteknikern. Till sist frågade Brian var Max var någonstans. ”Men du pratar ju med honom”, sa jag. Vi började skratta och Brian sa till Max att ”du beter dig inte som en världsproducent utan som en helt vanlig kille.”

Tänkte du mycket på Freddie Mercury när du axlade hans mantel i Queen?

– I början var jag osäker eftersom Mercury är en av mina hjältar. Jag visste ju att alla skulle jämföra, vara skeptiska och muttra ”who the fuck is this guy?” Efter fjärde låten märkte jag att det funkade.

När jag intervjuade dig 2010 hade du kysst en manlig musikerkollega på American music awards och det blev protester. Har något förändrats sen sist?

– Ja, det kommer alltid finnas konservativa människor, men vi går åt samma håll som i Sverige där attityden mer är ”vem bryr sig”.

Är det sant att din mamma tog initiativet till komma ut-snacket när du var 18 år?

– Ja, hon sa ”kan vi prata någon gång?!" ”Visst, tack mamma”, sa jag och har aldrig för en sekund ångrat att jag kom ut.

Adam Lambert släpper nya albumet ”The original high” på tisdag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons