Annons

”Jag stör mig på alla – folk är inte kloka”

I kväll tuffar Kristin Lundell vidare i På spåret tillsammans med Johan Hilton. De regerande mästarna möter nykomlingarna Josefin Johansson och Johar Bendjelloul.

Under strecket
Publicerad

Kristin Lundell

Foto: Lotte Fernvall/IBLBild 1 av 1

Kristin Lundell

Foto: Lotte Fernvall/IBLBild 1 av 1
Kristin Lundell
Kristin Lundell Foto: Lotte Fernvall/IBL

Jag har alltid varit lite avundsjuk på: Alla som joggar till jobbet med ombyte i en liten ryggsäck. Tänk att vara så pigg i benen.

Min favoritkonstnär alla kategorier: Henrik Berggren – som textförfattare, musiker, artist och person.

Jag brukar få höra att jag ser ut som: David Lynch sa att jag såg ut som hans andra frus mamma. När hon var ung hoppas jag för detta var för femton år sedan. Annars har jag hört att jag liknar Nour El-Refai. Hon är gullig.

I mitt tonårsrum hängde en bild på: Take That. Åtminstone till jag fyllde 13 så det kanske inte räknas rent lagligt.

Min mest spelade artist: Henrik Berggren.

Jag har aldrig förstått grejen med: Att festa. Och verkligen inte att efterfesta. Inget roar Kristin Lundell efter midnatt. Jag tänker mig att helvetet är en technoklubb i Berlin.

Annons
Annons

Jag skulle vilja bli ihågkommen som min generations: Allra vänligaste och ljuvligaste människa.

Ingen får fler likes av mig i sociala medier än: Johan Hilton – min På spåret-fruga och en av mina bästa vänner. Han är nog den roligaste jag vet förutom mitt barn.

En fiktiv karaktär jag känner igen mig i: Vargen i ”Bamse”. Nu var det ett tag sedan jag läste den men var han inte ganska missförstådd ändå?

Jag har aldrig berättat för någon att jag älskar: Dessvärre kan jag inte hålla några hemligheter om mig själv, men jag är oerhört förtjust i att gå till återvinningen. Det gör gott för själen.

Ingen kan göra mig lika irriterad som: Folk i allmänhet. Jag är en oerhört irriterad person. Stör mig på allt och alla hela tiden. Folk är inte kloka.

På min begravning borde någon läsa en dikt av: Jag tycker att de ska sjunga en till psalm istället. Eller ”Så länge skutan kan gå” – en väldigt trivsam låt att framföra på orgel.

Den senaste person jag ljög för: Johan Hilton. Vi bestämde att vi skulle gå på diet tillsammans men jag har inte haft tid eller ork. Så jag har fått fejka min bantning hela januari.

I mitt nästa liv vill jag bli återfödd som: Någon med mycket god karaktär. Jag smugglade hem 800 kilo dansk bridgeblandning när jag var på Grönland i höstas och det är inte värdigt. Men Cloetta har förstört den svenska bridgeblandningen so what’s a girl to do?

Författaren jag läst flest böcker av: Zelda Fitzgerald. Hon skrev förvisso bara en bok men jag tar alla chanser jag får att påminna om ”Save me the waltz”. Jag älskar den! Den borde läsas av fler.

Min stilmässiga förebild: Få bär upp en vit sidenblus och svarta byxor så franskt ursnyggt som Karolina Ramqvist.

En person jag brukar citera: Min astrolog Maggan. Hon vet precis hur man ska muntra upp en Stenbock som drabbats av Plutos aggressivitet.

Jag borde nog be om ursäkt till: Alla som jag någon gång har varit dum mot. Förlåt mig. Jag visste inte bättre vid det aktuella tillfället och jag ångrar mig djupt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons