Annons

Knivmördare jagas – en anhållen i sin frånvaro

En person har anhållits i sin frånvaro för den knivskärning i Vällingby som ledde till att en man avled på midsommarafton. Polisen erfar att det var ett bråk två män emellan och den misstänkte gärningsmannen har sedan hållit sig undan.

– Vi vet på ett ungefär var han är, säger Peter Hered, stationsbefäl vid polisen i Västerort.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅNBild 1 av 1
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅNBild 1 av 1
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Vid lunchtid på midsommarafton tillkallades polis till Solursparken i Vällingby, Stockholm, där en man rapporterades ha knivskurits. När de kom dit påträffade de en skadad man i 50-årsåldern. Han fördes till sjukhus – där han senare under eftermiddagen avled.

Inledningsvis rubricerades brottet som försök till mord eller mord. Detta ändrades under kvällen till mord.

– Han blödde kraftigt och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, säger Anders Djurestad, biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Djurestads kollega Sven-Erik Olsson:

– Vad jag har förstått har det varit ett bråk mellan de här männen i parken. De brukar hålla till där.

Efter förhör med två personer anhölls gärningsmannen i sin frånvaro – skäligen misstänkt för mordet. Han bedöms inte vara en stor fara för allmänheten, men var på söndagskvällen fortfarande på fri fot.

– Vi vet på ett ungefär var han är, så nu ska vi bara lokalisera honom, säger Peter Hered, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Mannen ska ”med all säkerhet” vara kvar i landet och är huvudspåret som polisen lägger det mesta av sitt fokus på.

– Vi jobbar efter att det är personen som är efterlyst som är gärningsmannen, även om det inte är helt stängt för atlernativa personer, man måste alltid vara flexibel, säger Peter Hered.

Kvar på platsen ska ett antal vittnen ha funnits kvar efter dådet. Tekniker kallades också till platsen och lämnade den under fredagseftermiddagen.

Anders Djurestad vid Västerortspolisen sade på fredagskvällen att polisen lägger ”stora resurser” på ärendet och redan i ett tidigt skede bedömdes utredningsläget vara gott.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons