Annons

Jakt på misstänkt våldtäktsman trappas upp

Poliser på plats på en cykelbana intill Amiralsgatan i Malmö efter att en kvinna anmält att hon blivit våldtagen där natten mot den 22 maj. Arkivbild.
Poliser på plats på en cykelbana intill Amiralsgatan i Malmö efter att en kvinna anmält att hon blivit våldtagen där natten mot den 22 maj. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Polisen i Malmö trappar upp jakten på en misstänkt serievåldtäktsman i Malmö, nu genom att publicera en fantombild. Genom dna-bevisning anser sig polis och åklagare ha bevis för att han våldtagit två kvinnor i början av sommaren och polisen befarar att samme man kan ha begått fler våldtäkter.

– Han har utsatt kvinnorna för livsfara. Vi måste få stopp på det här, säger åklagare Ola Lavie till Sydsvenskan.

Båda de våldtäkter som det finns dna-bevisning från föregicks av att mannen förföljde kvinnorna med cykel. Båda kvinnorna blev sedan stoppade, misshandlade och våldtagna.

– Vi har ett par ärenden, framför allt ett, som är likt dessa två. Men vi har ingen teknisk bevisning. Det här är en gärningsman som sannolikt inte slutar, vi måste få stopp på honom, säger åklagaren till tidningen.

Tidigare har polisen släppt en övervakningsfilm där man ser mannen cykla. Eftersom det inte gav resultat går man nu ut med fantombilden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons